Еманюел Макрон написал пикантна книга за любовта си с Бриджит

OFFNews 14 януари 2018 в 09:24 9152 2

Еманюел Макрон е написал пикантна книга за любовта си с Брижит Макрон, пише нова биография на френската първа дама, която ще излезе на пазара през седмицата, пише Ройтерс.

В "Брижит Макрон: освободената жена" съседка на Еманюел Макрон от родния му град Амиен разказва, че неговата книга съдържала 300 страници, които тя набирала на пишеща машина.

Говорителка от канцеларията на Макрон отказа да коментира твърдението.

В откъс от биографията, появил се в медиите, съседката разказва, че не е запазила копие от книгата, написана от Еманюел Макрон. Тя я описва като пикантна и леко цинична. В нея имената на главните действащи лица били заменени, допълва жената.

Еманюел Макрон се влюбва като тийнейджър в учителката си Брижит от гимназия в Амиен. Там тя преподава френски и ръководи училищната театрална трупа. Еманюел и Брижит се влюбват именно по време на репетиция на една от пиесите, поставени от трупата. Връзката им не е одобрена от родителите на Макрон, тъй като Брижит по онова време е омъжена майка на три деца. Впоследствие тя се развежда и се жени за Макрон през 2007 г.

Макрон в миналото признава, че е написал най-малко две книги, но миналата година пред сп. "Поан" сподели, че не би искал те да се публикуват, защото не е доволен от тях. Той е автор и на книгата "Революция", публикувана по време на предизборната му кампания. Запитан дали не съжалява, че не се е посветил на писането, Макрон казва, че "животът му все още не е приключил".

Макрон не е единственият политик, който пише. Настоящият премиер на Франция Едуар Филип е съавтор на книгата "В сянката", политически трилър, пълен и с много страстни сцени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови