Джони Деп бил бит от последната си съпруга

OFFNews 07 юли 2020 в 22:08 4317 0

Снимка BGNES/EPA

Американският актьор Джони Деп даде показания, отричайки твърденията на бившата си съпруга, която твърдеше, че е била бита от него, описвайки го като чудовище, предаде Асошиейтед прес.

В залата на лондонския Върховен съд Деп застана на мястото, отредено за свидетели, в рамките на делото за клевета, което той заведе срещу британския таблоид „Сън“.

Деп заяви, че бившата му съпруга Амбър Хърд е разтръбила пред целия свят, че се е страхувала за своя живот заради него, описала го като ужасно чудовище, но това не било истина, а напротив, при един инцидент тя е била тази, която го е ударила.

„Тя е била насилничката в семейството. Амбър Хърд е противоречив и агресивен индивид, страдащ от екстремни колебания в настроението. Тя непрекъснато е предизвиквала скандали и е изпадала в пристъпи на насилие“, каза адвокатът на Деп Дейвид Шърборн.

Деп призна, че е взимал наркотици още от 11-годишна възраст, тъй като неговата семейна среда била много нестабилна. „Това беше единственият начин да притъпя психологическата болка, която изпитвах. Често съм се вбесявал в по-късните си години, но това не означава, че съм имал проблеми с овладяването на гнева си. Когато нещата ескалират прекалено много, аз винаги съм се оттеглял в своя ъгъл“.

Деп, който е на 57 години, съди „Нюз груп нюзпейпърс“ и главния редактор Дан Утън за клевета в статия на Утън във в. „Сън“ от 2018 г., в която актьорът е наречен „бияч на съпруги“.

Делото, което се гледа от Висшия съд в Лондон, се очаква да продължи три седмици. Показания ще дадат и Деп, и Хърд. Процесът беше отложен от март заради пандемията от новия коронавирус.

Двамата се срещат през 2011 г. на снимачната площадка на „Дневникът на едно пиянде“ (The Rum Diary) и се женят през февруари 2015 г. Петнадесет месеца по-късно Хърд подава молба за развод и дни по-късно получава ограничителна заповед срещу Деп. Актрисата обвинява съпруга си във физически тормоз, той отрича. Разводът им е приключен през 2017 г., когато ограничителната заповед отпада и Деп приема да плати на Хърд предварително договорената сума от 7 милиона долара.

Деп е пристигнал в Лондон за процеса от Калифорния, САЩ, а Хърд - от дома си във Франция, писа британският в. „Гардиън“. Сред свидетелите се очаква да бъдат бившите партньорки на актьора Ванеса Паради и Уинона Райдър, които при предварителните изслушвания заявиха, че Деп никога не е проявявал насилие.

Деп съди Хърд за 50 милиона долара за уронване на престижа в друго дело в САЩ заради твърденията ѝ за домашно насилие от негова страна срещу нея пред в. „Вашингтон пост“. Очаква се процесът в САЩ да започне догодина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови