Али Агджа: Кремъл искаше да убие папата

OFFNews 15 май 2021 в 21:18 6628 0

Али Агджа

Човекът, стрелял срещу папа Йоан Павел Втори през 1981 г. - Али Агджа - посочва Кремъл като поръчител на атентата в интервю за предаването "Ничия земя" на Даниела Тренчева по Нова тв.

"Минаха четирийсет години. С времето истината ще излезе наяве. Естествено, Ватиканът знае истината. Вероятно и американското правителство я знае, Кремъл също знае истината. Разбира се, има два аспекта. Единият е свръхчовешки. Една свръхестествена истина, която Ватиканът така и не обясни. Истина, свързана с пророчеството от Фатима. Има и друга истина, която е свързана с Кремъл, така че това е дълга история", казва той в интервюто.

И допълва: „Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, която беше заплашена от Полша, от профсъюза Солидарност и така, Кремъл взе решение да убие полския папа. Това е, истината е проста."

„Нищо не съм забравил. Да, може би някои хора, свързани с атентата, са били убити или са починали по време на разследването. Но аз помня много добре всичко, което се случи. Трябва да се помни. Защото светът трябва да знае какво се случи”, казва Мехмет Али Агджа.

Цялото интервю

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!