Тома Биков: Правителството не може да подаде оставка след атака на криминалния контингент

OFFNews 03 септември 2020 в 09:04 6998 7

По никакъв начин не можем да си позволим да обсъждаме въпроса за оставка на правителството след случилото се снощи. Това означава да подадем оставка след атака на криминалния контингент. Това ще постави в риск всяко следващо българско правителство да бъде свалено по този начин. 

Това обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков по бТВ. По думите му политическата отговорност за снощните размирици носи президентът Румен Радев, а техническата отговорност е на официалните организатори на протеста от „Отровното трио“. В продължение на няколко дни имаше директни призиви от тези хора за насилие, за идване на винкелите и това се случи вчера. „Отровното трио“ превърна протестиращите хора, тези с чисти сърца, във фон и масовка на криминалния контингент, допълни Биков.

Г-н Биков не е чул какво каза президентът Румен Радев вчера, защото напуснаха пленарна зала. А то беше, че не бива да се стига до агресия. Призивът беше за мирен протест. Единственият, който може да носи политическа отговорност за агресията на протеста, е премиерът Бойко Борисов, защото тя е вследствие на неговата упоритост да не подаде оставка“, заяви пък Христо Проданов, депутат от „БСП за България“. 

Това, което е най-адекватно да се случи в момента, е оставка и нови избори, за да се види какви са електоралните нагласи на българските граждани, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

7

Бабатунде

03.09 2020 в 15:08

Г-н Амеба още ли лиже задници, кой ли ще е следващият му собственик ?

2100

6

гоуемио

03.09 2020 в 11:30

ВЪН КРЕМЪЛСКАТА ПОДЛОГА РАДЕВ !!!

3810

5

Пенчо бре

03.09 2020 в 10:55

Сега е ред на лизачите, които има да изкупуват вина лично. След Бичков чакам Гърневски, Сачева, Тодоров, агента Николай, детската учителка Йорданова...

4040

3

jovo

03.09 2020 в 09:51

Всеки път когато този господин си отвори устата и на площада се вливат още 200 човека, така че е чудесно по-често да изкача и да сломоблудства

11300

2

yoghurt

03.09 2020 в 09:50

Политиците толкова си могат, пък да не говорим за комунистите - казваш им, искаме нова система, прокуратура и осъдени мутри, тях ги удря на партизанщина и сваляне на правителството. Все едно да те боли рамото, а да си режеш нокътя - че политиците са част от проблема - част са, но колкото и да ги сменяме, никога няма да осъдят Доган, Стоян Денчев, Любен Гоцев, Галеви, Маргините, т.н.