Стефан Янев назначи трима нови заместник-министри

Ружа Райчева 24 септември 2021 в 13:46 1372 0

Служебният премиер Стефан Янев назначи Тодор Чуров и Василий Такев за заместник-министри на външните работи и Ирена Георгиева за заместник-министър на туризма.

Чуров и Такев са дългогодишни дипломати. Тодор Чуров няколко пъти е заемал длъжността зам.-министър на външните работи. Той е бил зам.-ръководител на посолството ни във Вашингтон, посланик на България в Кувейт, а от 2016 до 2021 е посланик на България в Румъния.

Василий Такев е бил посланик на България в Аржентина, Руската федерация, Испания, Полша, Португалия. И преди е заемал длъжността зам.-министър на външните работи, както и постоянен секретар на МВнР. В момента е генерален директор „Двустранни отношения“ и „Европейски въпроси“ в МВнР.

Ирена Георгиева е дългогодишен експерт от туристическия сектор и признат международен специалист, посочва пресцентърът на МС. Била е зам.-министър на туризма от 2015 до май тази година.

Георгиева има над 25-годишен управленски опит в тази сфера като ръководител на туристически агенции. От 2006 е член на управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, а от 2009 до 2013 е неин председател.  Била е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 е била и неин президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки