Петков се скара с всички, остана само Христо Иванов, който чака да вземе гласовете на ПП

Чакат ни или предсрочни избори, или ново правителство до септември догодина, очаква Андрей Райчев

Райна Рубенова 29 април 2022 в 13:20 7335 4

Снимка Личен архив

Това правителство е договорено по много тънка дясно-лява формула, която току-що бе зачеркната. Нинова пожизнено няма да остане в правителство, което дава оръжия на Украйна. Петков се скара с Нинова и е вече тежко скаран с Трифонов - за Македония няма да има прошка. Намира се в крайно лоши отношения с ГЕРБ и изгуби съюзника си Радев. Остава само Христо Иванов, а той какво чака? Те да се разпаднат и да им вземе гласовете - всичко това е просто фатално за "Продължаваме промяната". Чакат ни или предсрочни избори, или вариант ново правителство до септември догодина.

Това заяви социологът Андрей Райчев пред Нова телевизия. Според него вероятността управляващата коалиция да "оцелее" в този формат след септември е нулева, а шансът до устои дотогава, е 50%. Райчев очаква правителството да се разпадне още през юни, като посочва, че причината се крие в многото грешки.

"Какво спечели България като отказа да плаща по начин, който Руската федерация иска - Бъглария извърши символично действие и наказа Русия. Нищо друго, няма икономическа логика в това. Тук има политическа и символична обосновка, което е лошо по две причини. Първата е външнополитическа - България си слага медал като Полша - на големи антируски дейци. Европа се цепи и ние изпреварващо се записваме първи в списъка натегачи. Това е натягане, не печелим, а се натягаме. Вътрешнополитическата е, че това разцепва българския народ - това е голямата цена. Помните как изглежда полярна България през 90те - не трябва да се връщаме там, а натам вървим", каза той.

Според него заради политиката на Кирил Петков и Асен Василев има предпоставки за стопляне на отношенията между президента Румен Радев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов:

"Такива отношения още няма, но има предпоставки не просто да се топлят, а да се загърби фактора Радев - Борисов. Този конфликт не може да продължи с тази политика, която водят Кирил Петков и Асен Василев. Те се саморазпадат и по двата въпроса - и македонския и украинския - и водят политика на повече от разделение. Единствената важна за мен политика е политиката на единство. Недоимък ще има заради пандемия, война и глад. Шансът е да се обединим, вместо това ни се предлага разделение."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

6

редовно четящ

29.04 2022 в 17:22

Длъжен е да си обл@йва кремълската коп@нка. Иначе може да си изискат парите, дето са вложили в него.

3767

5

Име на профила

29.04 2022 в 14:38

Някой ден като приключа със сегашното си назначение и си взема няколко месеца да си почина - ще се цаня за стажант-модератор тук при г-н Йончев. Без заплата даже, просто искам да разбера правилата, които вътрешно се дават на модераторите :-)

При обиди и злоумишлени внушения (gaslighting) от доста редовни, нередовни и току що регистрирани потребители - ту някой изтрит коментар, ту нищо. За изказване на мнение (в случая - отвращение) към този или онзи платен говорител - наказание. От време на време препрочитам правилата тук и се чеша по главата :-) Живи и здрави...

9347

4

Анализи

29.04 2022 в 14:29

Хайде на още един от петата колона не му издържаха нервите.Иначе защо ще приказка небивалици Знаем му произхода, откъде му е богатството.Битката със старите, муцуни няма да е лека.

5827

3

pisnamiotmutri

29.04 2022 в 13:47

Шефчето на Галъп Интернешенъл незаконно взел името на популярното Галъп за да внушава достоверност на недостоверните си данни престъпно представени като представителни, наследник на социолог от комунизма. Този ли ще си дава мнението? Та той е част от тоталитарен инструмент. Отдавна трябваше да е с отнет лиценз и скрит в миша дупка.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки