Караянчева: Проектът за конституция не е окончателен, а първа покана за разговори

OFFNews 22 август 2020 в 14:08 4477 7

Снимка БТА

Внесеният от ГЕРБ проект за конституция е само първа покана за разговори, това не е окончателен вариант, коментира пред журналисти в Златоград председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитирана от БТА.

Тя присъства на церемонията за освещаване и откриване на паметник на Момчил Юнак на граничния пункт Златоград-Термес.

"Някой се опитва да каже, че едва ли не това ще бъде конституцията, окончателната, единствената и само на ГЕРБ. Това са абсолютно злонамерени говорители", смята Караянчева и допълни, че Великото народно събрание ще напише конституцията и ще наблегне на основните глави, които трябва да се променят.

Във вторник започват преговорите за събирането на необходимите депутатски подписи в подкрепа на проекта. Те ще се водят с всички парламентарни групи, които са заявили желание да разговарят с ПГ на ГЕРБ, допълни Караянчева.

Тя коментира и протеста с думите, че младите хора са "изчезнали" от него.

Според парламентарния председател протестът искал това (ВНС), което ГЕРБ му предложили - проект за промяна в конституцията.

"Винаги сме чували какво казват хората, които протестират. Няма нищо по-хубаво от това българските граждани да изразяват свободно мнението си, стига да не пречат на другите граждани, защото всички имат права", заяви още Цвета Караянчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

7

Новак

23.08 2020 в 16:43

Тази птица продължава да ни убеждава, че Тиквоча е бил прав с определението “тъпа”. Регистрацията и по лична карта сигурно е в Кърджали. За последното Тиквата сигурно знае лично.

7014

6

Диди

22.08 2020 в 17:33

О, не се тревожете за госпожата. В близките си среди тя е споделила, че даже се гордее с това определение на Бойко за нея. Похвалила се, че поне за сега е единствената ПКП в Българияи то по оценка не на кой да е а на "вожда" и вероятно колежките и от партията вече и завиждат.

11719

5

Краси

22.08 2020 в 16:46

Госпожо ПКП, защо днес не сте на Шипка за честването на 143-тата годишнина от героичните събития там? Дали Ви е страх да срещнете президента, или Ви е срам от хората, или пък паметникът на Момчил юнак е по-важен от свободата на България, извоювана на Шипка?
А това, че младите хора били изчезнали от протеста, госпожо ПКП, Ви се е присънило - всеки ден ходя там и виждам, че три четвърти от присъстващите са млади хора. Почакайте останалите млади да се завърнат от къмпингите по морето - тогава ще видите звезди посред бял ден. А когато през септември и октомври към младите и ситите се присъединят и гладните, ще съжалявате, че не се махнахте овреме.

4000

4

Рабиндранат Тагор

22.08 2020 в 15:33

Като гледам на снимката мазната и доволна мутра, не мога да не се съглася с определението на боко.
По същество ние веднага схванахме идеята на искането за ВНС. Празни приказки до посиняване - викат им дебати - пазарлъци кой за колко да продаде гъ..., пардон, гласа си - все неща вече видяни и преживени.

ОСТАВКА, ПКП и приятели.

8740

3

Косьо Генчев

22.08 2020 в 15:05

Това било "първа покана"!
А ма, ПКП, ти на коя покана на Мутрата откликна? На първата или го докара до втората? На първата трябва да е, защото до втората той вече е бил разбрал що за стока си.
И 'дето тук пита Станимир - защо се правиш на умна?

6589

2

stanimir_13

22.08 2020 в 14:58

ПКП, защо се правиш на умна, не юога да разбера?

12362

1

Хуан

22.08 2020 в 14:30

Аз само не разбрах, Бойко като изрази свободно мнението си за теб, ти чу ли го и попречи ли ти това по някакъв начин да блажиш от държавната кьорсофра?
 
X

Подкастът на OFFNews