Георги Павлов е новият кмет на Стрелча, Васка Рачева - на Септември

OFFNews 28 септември 2020 в 07:47 3957 0

Снимка БТА/Мехмед Азиз

Жена гласува в село Къпиновци, Разградска област.

Новият кмет на Стрелча е Георги Павлов, на Септември - Васка Рачева.

Двамата бяха избрани в неделя след частични местни избори за кметове в 13 населени места.

Павлов бе издигнат от инициативен комитет и спечели 57% от гласовете. С 90% беше избрана Рачева, също номинирана от инициативен комитет.

В село Соколаре, Бяла Слатина със 71% спечели инж. Йошка Цветкова от ГЕРБ, работила повече от 20 години като секретар на общината. Доскорошният кмет Николай Нинов (ГЕРБ) подаде оставка, след като в дома му бяха намерени незаконни оръжия и цигари.

Новият кмет на луковитското село Карлуково ще бъде избран на втори тур. На балотаж отиват Петко Иванов от БСП за България и Марияна Маринова от ГЕРБ.

На балотаж с БСП другата неделя отива и кандидатът на ГЕРБ в село Тенево, община Тунджа, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Частичният избор за кмет на село Бохот, община Плевен, печели Бойка Пъшева, издигната от Коалиция "Демократична България", предаде БТА. По данни на агенцията за нея са гласували 329 от избирателите, а за кандидатът на ГЕРБ Цветан Кънев - 134 от имащите право на вот.

В исперихското село Къпиновци Зейти Адем, издигнат от ДПС, спечели частичните избори за кмет - с 90 гласа, срещу кандидата на ГЕРБ Ерсан Мюмюн (39 гласа).

Избори имаше и в две села в Търговище и три от община Попово. Това са селата Водица, Славяново, където за кметското място се конкурират четирима, и Медовина, където кандидатите за поста са двама. В община Търговище се гласуваше в селата Кралево и Острец. И в двете населени места кандидатите бяха по един, съобщават още от БТА.

Във варненско избори имаше в село Брестак, където при 49% избирателна активност бе избрана единствената кандидатка Нели Димитрова (ГЕРБ), по информация на председателя на Общинската избирателна комисия във Вълчи дол Бонка Димитрова за БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови