Десислава Танева: Няма напрежение в ГЕРБ

OFFNews 25 февруари 2021 в 19:55 1824 0

Не съществува напрежение в управляващата партия, въпреки че още един депутат на ГЕРБ напусна и се присъедини към Цветан Цветанов. Все още тече процедурата по номиниране и определяне на листите. Не закъсняваме, въпреки че до началото на предизборната кампания остават 8 дни.

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева пред БНТ. 

"Във всеки случай в живота всеки човек избира начина, по който да го живее. Всеки следва някакви морални принципи и ценности. ГЕРБ е първата и единствена партия, в която бих била. Това е въпрос на лични принципи. Няма напрежение категорично, освен обичайната суматоха около листите. В Сливен няма такава. Всеки избира пътя, който да следва, в политически план", каза Танева, която е и областен председател на ГЕРБ в Сливен. 

Номинационната ни процедура е на приключваме. Чакаме решение от Изпълнителна комисия. Ръководството на ГЕРБ в Сливен направи тези номинации чрез анонимна анкета. Близо 3 000 граждани на общината дадоха своята оценка и предложения за кандидати за народни представители. Бях една от тези, които събра най-много номинации. Ние сме предложили за Сливен близо 40% от кандидатите в нашата листа са гражданска квота, има и представител на СДС. Пламен Крумов от коалиционния партньор също е предложен в листата в Сливен, обясни тя. 

По думите й винаги досега, във всички избори, Изпълнителната комисия се е съобразявала с това което организацията в Сливен е предлагала и искала. 

"Следвайки опита си от всички предизборни кампании, мога да кажа, че най-загубеното време за всеки слушател или зрител, е предизборното", подчерта ресорният министър и добави, че на следващия министър на земеделието няма как да му бъде лесно, тъй като парите не са достатъчни спрямо инвестиционните намерения и проектната готовност на земеделските производители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!