VIVACOM Регионален грант с удължен срок за кандидатстване

До 9 декември 2018 г. можете да кандидатствате с проекти за развитие на местните общности

OFFNews 06 декември 2018 в 08:05 1484 0

Поради големия интерес към програмата VIVACOM Регионален грант се удължава срокът за приемане на проектни предложения. Платформата за кандидатстване ще бъде отворена до 9 декември 2018 г., включително.

За участие е необходимо идеята и обосновката й да бъдат представени в електронния формуляр: https://vivacomfund.bg/regionalgrant/apply/.

Одобрените предложения ще бъдат обявени в края на януари 2019 г.

VIVACOM Регионален грант подкрепя чрез безвъзмездно финансиране добрите идеи от всеки български град или село. Могат да кандидатстват граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства на детски градини. Няма ограничение в сферите, в които ще се развиват идеите, важно е инициативите да са насочени към промяна, полезна за общността. Финансирането за всеки проект може да бъде до 5 000 лева, като няма ограничения на броя проекти, които една организация подава. Ако е била сред печелившите в предходна година обаче, трябва да кандидатства с различна от вече подкрепената идея. Общата стойност на VIVACOM Регионален грант тази година е 60 000 лева. Програмата ще финансира инициативи с продължителност до 1 година. Партньор на програмата е Българският център за нестопанско право.

Тази година проектите ще бъдат оценявани от Веселка Вуткова (VIVACOM), Мария Чернева (журналист), Иван Кънчев (Сдружение „Българска история“), Ива Дойчинова (журналист) и Надя Шабани (Български център за нестопанско право).

При преценката на инициативите те ще вземат под внимание три критерия:

• Полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за конкретна общност;

• Въвличане на местната общност;

• Новаторство.

Повече информация за Програмата можете да намерите на - https://vivacomfund.bg/regionalgrant/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови