Спаси София призовава: купете си още днес карта за транспорта за 365 лв., да не финансираме агресията

OFFNews 27 април 2022 в 13:29 17570 3

Столичани да слязат от колите и да си купят още днес годишни карти за градския транспорт от 365 лева, призова независимият общински съветник от Спаси София Борис Бонев във фейсбук. 

Със спирането на доставките на газ и поскъпването на горивата си припомняме, че България е напълно енергийно зависима. Всяка година над 6 млрд. лв от нашите пари изтичат навън, а българските правителства и общини не правят нищо, за да намалят отлива на милиарди в чужди държави, обясняват от неправителствената организация. 

Според Бонев "ползването на градски транспорт е win-win за всички: пътуваме за лев на ден, намаляваме търговския дефицит на България, подобряваме екологията и градската среда. 

Той подчертава, че сега е времето да се маркират още бус ленти и да се поставят ограничители по трамвайните трасета, което "е евтина, бърза и лесна мярка с огромен ефект". Така градският транспорт ще пътува много по-бързо и ще е по-конкурентен от колите. А така намаляваме милиардите, които харчим за горива, подчертава Бонев. 

Той предлага като мярка "спешно да изградим поне основната вело инфраструктура, обещавана от години. Само безопасна и свързана веломрежа може да накара софиянци да изберат колелото. Така пестим пари, живеем здраво и помагаме на екологията. Тази пролет е времето за ударно наваксване!, обяснява Борис Бонев. И допълва, че "всичко това няма да е лесно, но е абсолютно необходимо, освен ако не искаме да останем вечно зависими и бедни!". 

Не финансирай агресията, Движи се различно!, призовават от Спаси София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

3

fiki

27.04 2022 в 14:56

може и пеш/колело, но шопа трудно ще го изкараш от кутийката му, той се кефи да виси в задръстване

400

2

sashkva

27.04 2022 в 14:51

Тоя много ще го обичат :-)

-5502

1

Разумен

27.04 2022 в 13:32

психиятрията в София явно не работи
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки