СЕМ одобри новия Управителен съвет на БНТ

Мая Младенова 28 септември 2017 в 14:25 4636 0

Съветът за електронни медии одобри единодушно днес състава на новия Управителен съвет на БНТ.

Предложените от новия генерален директор Константин Каменаров членове на ръководството бяха гласувани с 5 от 5 гласа.

В УС влизат четирима души. Издателят Валери Запрянов ще наблюдава програмата; юристът Зина Трифонова ще отговаря за правните въпроси; журналистът от спортната редакция на БНТ Василена Матакиева ще се грижи за международните връзки и сътрудничеството с Европейския съюз за радио и телевизия (EBU); а журналистът и сценарист Антон Андонов ще наблюдава маркетинга.

Членът на СЕМ Мария Стоянова подчерта, че съставът на новия УС е получил пълната подкрепа на медийния регулатор, защото в него влизат хора с изградено име. Като особено положителен сигнал за липсата разделение между високите и ниските етажи тя посочи назначаването на човек от телевизията в управата (Василена Матакиева). 

Валери Запрянов е дългогодишен журналист, издател и главен редактор на печатни издания. Негово дело е неизлизащото вече седмично списание "Тема". Той е и един от създателите на в. "Стандарт". Носител е на журналистическата награда „Паница“ за поредица репортажи от войната в Сараево, Босна (1995). През 2012 г. става председател на Българския медиен съюз, като сред учредителите са Делян Пеевски, Тошо Тошев, Петьо Блъсков, Славка Бозукова и др.

Зина Трифонова е юрист и бивш член на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Работила е в държавната администрация и като адвокат с частна практика. Адвокат е на фирмата оператор на мултиплекса за цифрова телевизия - "НУРТС Диджитал".

Василена Матакиева е дългогодишен спортен коментатор и журналист в спортната редакция на БНТ.

Антон Андонов е работил като сценарист и редактор на множество забавни предавания като "Станция Нова" (Нова телевизия), "Десетте най" (нова те), "Рекламна пауза", "Градски легенди" (Про БГ). Известно време води съботно-неделния сутрешен блок на Нова телевизия „Събуди се” заедно с Рада Богданова. Участвал е и в реализацията на българското домакинство на Детската Евровизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки