Песента Bones на групата Equinox ще представя България в Евровизия 2018 (видео)

OFFNews 12 март 2018 в 09:21 20683 5

Снимка eurovision-bulgaria.tv

Групата Equinox ще представи България на Евровизия 2018 с песента "Bones".

Песента бе излъчена за първи път тази сутрин по БНТ.

Зад проекта стоят Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

Вокалната формация ще излезе на сцената на 63-тия музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в столицата на Португалия - Лисабон.

За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

Ето и песента:

"Новата българска песен е силна заявка за „Евровизия” 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете на „Евровизия” от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, „Bones“, дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне“ – каза продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева – Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на „Евровизия” 2018, е Symphonix International. Техни композиции са „Beautiful Mess“, в изпълнение на Кристиан Костов, който завоюва второто място на Евровизия през 2017 г., и „If love was a crime”, с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 г.

Symphonix работи в Австрия и България, като преди да започне да продуцира изпълнители и музикални проекти, се занимава с организиране на концерти и други събития. Първият досег на компанията с „Евровизия“ е през 2011 година, когато създава песента на Поли Генова „На инат“. След това Symphonix печели договори в Македония, Сърбия, а тази година и в Австрия.

Проектът „Equinox“ се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на „Bones“ е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

5

Emily Georgieva

13.03 2018 в 19:53

Жалко, че можахме да видим всичките 13-те кандидатствали песни. Аз лично покрай скандала:"Жана Бергендорф ме измами" видях единствено парчето "Rebirth" ( "Прераждане) на Вида Пиронкова, което парче според мен е брилянтно и можеше да ни представи достойно, колкото и да е политизиран въпросният песенен конкурс, но стига толкова от мен.

6000

4

Emily Georgieva

13.03 2018 в 19:52

Песента ми звучи първо някак небългарско, и второ-някак зловещо! Като на опело на починал от свръх доза наркоман или пък самоубил се, изпята от негови дрОгари наркомани, изпаданали в групово състояние на транс. Язък за прекрасните гласове на изпълнителите! С една дума за песента: Ужасна! С две думи: пълна отврат!! С три думи: музикална кална боза!!! Дано на живо да я направят да не изглежда така умряло, дано чрез красиво звучащите гласове на певците, сценично поведение, ефекти и добавки песента даже да заприлича на неповторима, уникална и интересна ...да бъде нещо като химн за задгробния живот, химн на наркозависимите, на самоубийците, на психично болните, на феновете на сатанински сектантски ритуали, на мятащите се между този и онзи свят хора, на такива в състояние на кома или хипноза, на вампири, зомбита или на други подобни другарки и дрОгари по света и у нас.

6007

3

Stefka Ďimitrova

13.03 2018 в 18:15

Отново продажно отношение.Миналата година Русия гласува за Кристиян Костов.Сега Америка ли ще гласува?И нямаме ли български композитори?Кого ще разкоствате ,господа?Послание било.От кого и до кого?Все сте много дълбоки.Евровизия се печели с мелодичност и харизма.Не с послания...

23293

2

Стефан

13.03 2018 в 01:17

Аз разбира се диво си извинявам! Но какво и е българско на тая група, и какво общо трябва да има България с тая чалга?

16193

1

SC

12.03 2018 в 19:52

Същата работа като миналогодишната - добри певци, но с отчайващо клиширан текст на фона на блудкав електронен инструментал. Дори не мога да го нарека „музика“.
Ама явно това се котира на Евровизията.