Георги Господинов: Искам да живея тук, ако може. Или да направим така, че да може

OFFNews 05 септември 2020 в 11:27 9916 1

Искам да живея тук - ако може. Ако не може, трябва да направим така, че да може. Това е моето отношение към протестите, заяви писателят Георги Господинов по бТВ. 

Неговият последен роман „Времеубежище“ излезе по време на пандемията, тази вечер е премиерата на книгата на Аполония в Созопол. Не харесвам агресията обаче, подчерта той. 

Във време на криза, ако човек спре да чете, да слуша музика и да гледа театър, означава, че човешкото се е отместило крачка назад. Нека не забравяме, че и литературата, и филмите, с които бяхме докато стояхме затворени – това беше убежище, разказа Господинов. Той разказа още, че е писал книгата 2 години. Идеята пък е отпреди 10 години. 

„Имах усещане за нещо тревожно във въздуха и ми се щеше да говорим за това, че във времето нещо е зациклило, спряло и хората ще започнат да търсят убежище срещу времето. Когато нямаш усещане за бъдеще, тръгваш да търсиш убежище назад в миналото“, сподели той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

05.09 2020 в 11:55

Господинов,никой няма да те пита как и защо си писал,но ще те питат защо не си на протеста и не си викал против крадливите мутри....няма извинение за мълчанието на "интелектите" на България...евала на такива като Васо Гюров,всички заедно ще бутнем Мутрата....
 
X

Да помогнем на украинските деца!