И светът на спорта скърби за Хю Хефнър

OFFNews 28 септември 2017 в 14:30 2362 0

Смъртта на основателя на "Плейбой" Хю Хефнър потопи в скръб и света на спорта. Не са една или две известните спортистки, позирали на страниците на популярното като мъжката библия издание. Припомняве, че първа това прави легендарната германска фигуристка Катарина Вит през 1998 година и това се превръща във вторият най-продаван брой в историята на списанието. Изключителен спортист и забележителен човек, Катарина Вит е считана за една от най-великите фигуристки на всички времена. Постигнатите от германката резултати са повече от впечатляващи. Тя има две олимпийски, четири световни и шест поредни европейски титли.

Дали разголените снимки вредят на красавиците в света на спорта е все още голям спор. Но тези, които вече са позирали едва ли съжаляват, че са го направили. Представяме ви подбор на едни от най-популярните звезди от спорта, радвали окото през годините.

Ейми Акъф

Американската състезателка на висок скок Ейми Акъф се появява на корицата на "Плейбой" през септември 2004 година. Снимките й са част от 12-те страници с репортаж "Жените на Олимпиадата". Освен Ейми, могат да се видят фотоси на още седем спортистки.

Акъф е участвала в четири летни олимпиади (1996, 2000, 2004 и 2008) като част от отбора на САЩ. Най-доброто й постижение е четвъртото място в Атина.

Анита Маркс


Анита Маркс играе професионално американски футбол пет години като куотърбек. Анита е момиче на "Плейбой" в септемврийското издание през 2002 година. Според изявлението на Анита причината, поради която се съгласява да се съблече, е за да покаже на света, че има и женска професионална футболна лига и една дама може да изглежда секси и привлекателно, въпреки че играе футбол.

Ашли Харкълроуд

Американската тенисистка Ашли Харкълроуд привлича повече почители, след като се появява на корицата на "Плейбой" през август 2008 година. Тя е първата професионална тенисистка, която се съблича пред мъжкото списание. След като става част от света на спорта през 2000 година, Ашли достига 39-то място в ранглистата през 2003 година. Няма титла от нито един голям тенис турнир, но красотата й компенсира изцяло липсата на късмет в кариерата.

Мария Бутирская

Кариерата на Мария Бутирская във фигурното пързаляне е още един чудесен пример за това как тежката работа и упоритите тренировки водят до изключителни резултати. Руската фигуристка печели световната титла през 1999 година, три европейски златни медала и е 6-кратна шампионка на Русия. Мария Бутирская завършва четвърта на Олимпиадата през 1998 година и шеста - през 2002 година. Прелестите й лъсват на корицата на "Плейбой" през ноември 1998 година, точно след игрите в Нагано.

Аманда Биърд

Едва на 14 години Аманда Биърд печели първия си олимпийски златен медал и се превръща във втората най-млада американска плувкиня с олимпийска титла. Тя чупи два пъти световния рекорд на 200 метра бруст и участва в четири игри (1996, 2000, 2004 и 2008), от които завоюва общо 7 медала. Аманда среща доста противници, когато по време на игрите в Пекин се появява в реклама на организацията "Хора за етично отношение към животните" (РЕТА). Тя обявява, че предпочита да се снима гола, отколкото облечена в кожи. Преди да се появи без дрехи за рекламите на РЕТА, Аманда изгрява на корицата на "Плейбой" през юли 2007 година.

Роми, Никол, Катарина и Петра

Роми, Никол, Катарина и Петра са четири германски олимпийски състезателки, които позират през септември 2008 година за местния "Плейбой". Всяка от тях се появява на различна корица.

Състезателката по ветроходство Петра Ниеман се прибира у дома със сребърен медал от световното първенство през 2006 година, има няколко национални титли и взима участие в три Олимпиади (2000, 2004 и 2008).

Никол Райнхарт печели шест златни медала от общо 11 на световното първенство по кану и олимпийска титла от Пекин през 2008 година в дисциплината 500 метра четворки.

Роми Тарангул е високо уважавана в света на джудото. За първи път участва в Олимпиада през 2008 година, печели сребърен медал на европейското първенство през същата година и първо място на Световната купа по джудо, проведена в България също през 2008 година.

Състезателката по хокей на трева Катарина Изабел Шолц става европейска шампионка за девойки до 18 години през 2000 и 2001 година и вице-световна шампионка за девойки до 21 години през 2004 година. Катарина печели престижният шампионски трофей на Федерацията по хокей на трева през 2006 година и европейското първенство през същия сезон.

Юлия, Катарине, Петрисе, Надя и Изабеле

Пет от най-симпатичните германски спортистки, които участваха на Олимпийските игри в Рио де Жанейро преди година, също позираха за изданието в специален брой. 

Гребкинята Юлия Лир, състезателката в овчарския скок Катарине Бауер, Петриса Соля (тенис на маса), Изабеле Херле (плувен маратон) и Надя Прайс (колоездене ВМХ) са на корицата. Във фотосесиите те изглеждат наистина впечатляващо. Снимките на дамите бяха придружени от материал за 20-те най-важни мъжки въпроса, свързани с олимпийските игри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки