Ливърпул пропусна да разгроми Рома

OFFNews 24 април 2018 в 23:42 2764 0

Ливърпул победи Рома с 5:2 в първи полуфинал от Шампионската лига и направи важна крачка към финала в Киев. "Мърсисайдци" поведоха с 5:0, но след излизането на Мохамед Салах играта им спадна и подариха шанс на "вълците" да мечтаят за нещо на реванша след седмица в Рим.

Двубоят започна оптимистично за гостите от Рим, след като в 18-ата минута Александър Коларов нацели напречната греда с удар от 30 метра. В средата на първото полувреме обаче Ливърпул вдигна рязко оборотите, а с пропуски се отличи Мане. Той успя да отбележи, но попадението беше отменено заради засада.

В 36-ата минута Ливърпул откри резултата чрез Мохамед Салах, който прати топката в сглобката. Египтянинът прояви уважение към бившия си клуб, като не се зарадва на попадението. Минута по-късно гредата спаси Рома от втори гол, но до него се стигна все пак в 45-ата минута. Фирмино напредна и асистира брилянтно на Салах, който сам срещу вратаря насочи фино и технично към мрежата за 2:0. Рома се срина през второто полувреме, докато футболистите в червено правеха каквото си искат.

В 56-ата Салах се измъкна при много сериозни съмнения за засада, стрелна се напред и подаде страхотно към Садио Мане, който насочи по земя към далечния ъгъл и покачи резултата - 3:0. С два гола на Роберто Фирмино резултатът беше покачен на 5:0 до 69-ата минута. Домакините намалиха темпото, което даде възможност на Рома да покаже какво може. Грешка в отбраната на Ливърпул едва не доведе до случаен гол на Патрик Шик.

Римляните успяха да намалят в 81-ата минута, след като Един Джеко беше изпуснат зад отбраната, спря топката на гърди и с премерен удар я прати в мрежата на Ливърпул. Четири минути по-късно реферът Феликс Брих даде дузпа за "вълците" за игра с ръка, която беше реализирана от Диего Пероти. Минута по-късно Джеко пробва да изненада вратаря на Ливърпул с удар отдалеч, но топката мина над вратата.

В крайна сметка резултатът се запази, както и надеждата на Рома, че може да повтори геройството срещу Барселона в 1/4-финалите. Тогава Рома загуби с 1:4 на "Камп Ноу", но постигна победа с 3:0 в Рим и продължи напред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews