Русия се готви да обяви Алла Пугачова за 'чуждестранен агент'

OFFNews 27 март 2024 в 15:22 4747 3

Пугачова

Снимка Фен страницата на певицата

Алла Пугачова

Руската естрадна легенда Алла Пугачова, която активно подкрепя Украйна и е напуснала страната-агресор заедно със съпруга си Максим Галкин и децата си, може да получи статут на "чуждестранен агент" в Руската федерация.

В родината на певицата процедурата вече е започнала. Новината съобщи ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин в телеграм канала си.

"Съобщавам важна новина. Дойде отговорът от Генералната прокуратура на Руската федерация на моето обръщение. Започнала е процедура за признаване на Алла Пугачова за чуждестранен агент. Прокуратурата се обръща към Министерството на правосъдието на Русия с молба да признае Пугачова за чуждестранен агент. Надявам се, че контролните органи ще доведат това дело докрай", е написал Бородин.

Самата Пугачова все още не е коментирала новината.

Преди време Алла Пугачова разгневи руснаците, като танцуваше на песента "Ой на гора двои дубки".

През октомври 2022 г. руското министерство на културата обяви, че обмисля да отнеме всички звания на Алла Пугачова, Максим Галкин, Андрей Макаревич и на всички останали, които не са декларирали подкрепа за агресията на Путин в Украйна.

Малко преди това руският ефир стана недостъпен за песните на естрадната прима.

Съпругът ѝ Максим Галкин вече попадна в руския черен списък на "чуждестранните агенти" от 16 септември 2022 г. заради активната си проукраинска позиция и откритото осъждане на кремълската политика. Тогава россМедия писа, че той е поискал да се промени статутът му, но съдът е отказал. 

Комикът Галкин е един от първите, които се обявяват против войната в Украйна. В блога си в Инстаграм той многократно се опитваше да внуши на руската аудитория, че Руската федерация убива украински цивилни граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3251

3

динозавър

27.03 2024 в 23:20

Ала Пугачова сигурно силно ще се разстрои. Ако разбере. Но няма надежда да разбере освен ако някой слуга на джужето не я уведоми.

870

2

Constanza

27.03 2024 в 18:34

Ръб невиждан :)

2073

1

Johnny B Goode

27.03 2024 в 17:26

Ама какъв интелект струи само от този маймун на снимката...
 
X

Да помогнем на украинските деца!