Ваксинираха първите. Ген. Мутафчийски: Намираме се във война, но вече имаме оръжие (видео)

OFFNews 27 декември 2020 в 10:37 6011 0

Снимка БГНЕС

Здравният министър проф. Костадин Ангелов стана първият българин, ваксиниран срещу коронавирус.

Измина една много тежка година. Дано всички мъки да останат зад нас. Ние се намираме във война, но нашето оръжие дойде - в тези малки флакончета, заяви шефът на ВМА генерал Венцислав Мутафчийски минути преди да стане първият медик от болницата ваксиниран срещу COVID-19.

"Това оръжие ще ни спаси и ще ни върне близките ни - нашите деца и семейство. Ние сме длъжни и имаме необходимост да върнем целувката и прегръдката с нашите близки", добави военният хирург.

Преди да му бъде поставена ваксината, бе измерено кръвното на генерала - 130 на 80.

След Мутафчийски се ваксинираха и проф. Никола Владов, проф. Крум Кацаров, проф. Илия Салтиров и други светила в медицината.

Малко преди шефа на Националния оперативен щаб се ваксинира и здравният министър. Проф. Костадин Ангелов стана първият имунизиран у нас с продукта на Пфайзер и Бионтех. 

"Ваксинирам се днес, защото този свят без ваксините нямаше да е такъв, какъвто го познаваме. Вярвам, че учените са си свършили работата. Вярвам, че скоро ще надделеем над COVID-19. Нямам търпение да се срещна със 70-годишния ми баща", това заяви проф. Ангелов веднага след поставянето на ваксината.

След него бяха ваксинирани епископ Тихон, д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести на лечебното заведение и понастоящем ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и Ани Кирова, медицинска сестра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови