Проф. Ива Христова: COVID вълната ще си отиде през септември, след това ни чака следващата

OFFNews 03 август 2022 в 10:25 3561 1

Проф. д-р Ива Христова

Снимка БТА/Христо Касабов

Проф. д-р Ива Христова

Тази COVID вълна ще си отиде септември-октомври, ще имаме няколко месеца почивка и вероятно след това ще ни очаква следващата. Върви се към по-леко протичане на заболяването, защото вече има натрупан имунитет, заяви пред bTV директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Ива Христова.

Вчера Столичната регионална здравна инспекция обяви нови мерки в столицата срещу разпространението на коронавируса, които влизат в сила утре - 4 август. Предпазните маски за лице стават задължителни във всички закрити обществени места в София. Изключение са децата до 6-годишна възраст, персоналът и клиентите в заведенията за хранене, спортуващите на закрито, участниците в семинари и пресконференции.

Според проф. Ива Христова пикът на COVID вълната ще е към средата на август. Тя предупреди, че заболеваемостта от коронавирус не намалява, а напротив:

"Случаите се увеличават и ще продължат да се повишават в следващите дни, дори следващите няколко седмици. Така че сега наистина е време за мерки за предпазване и за намаляване на този пик, докъдето можем да го ограничим."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика