Полицаи на пътя спасиха бебе на 6 дена, което внезапно спряло да диша

Александра Маркарян 10 септември 2023 в 13:53 15829 0

Полицаите разказват за спасяването на бебето

Снимка bTV

Полицаите разказват за спасяването на бебето

Внезапно спряло да диша бебе на 6 дена са спасили полицаи от град Ветово на пътя Русе-Разград.

Родителите пътували с пеленачето от Исперих към Русе, когато нещо станало и бебето спряло да диша. Веднага потърсили помощ.

"Слязоха мъж и жена, като жената в ръцете имаше малко бебе. Същата ни помоли за помощ, като каза, че детето е спряло да диша“, каза Йордан Стефанов, младши автоконтрольор в Районното управление във Ветово, пред bTV. Двамата със старши полицай Ивайло Иванов дежурили на пътя заради пожар в сухи треви, когато колата спряла до тях.

Полицаите качват майката и бебето в патрулката и по пътя информират за случая Спешна помощ. Стигат за 4 минути. Там ги посреща д-р Галя Маринова.

"Тя каза, че дошло без дишане и без сърдечна дейност, направила му е реанимация, използвала е и вакуума, за да изтегли повърнати материи, след което кислород са му пуснали от линейката и е транспортирано вече за Русе“, обясни Красимир Николов, фелдшер в ЦСМП-Ветово.

"Нямаше време да се мисли. Не знам. Всичко мина като на лента, като на филм. Просто времето беше спряло някак. Адреналинът беше висок“, добавя Иванов.

Бебето вече е изписано от болницата в Русе и е у дома при семейството си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!