Отделението по диабет на Педиатрията остава без медицински сестри

Родители се събират на протест на 14 ноември, Световен ден за борба с диабета

OFFNews 09 ноември 2022 в 09:26 931 0

Педиатрията

Снимка СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев"

Педиатрична болница "Проф. Иван Митев"

Детското отделение по диабет към СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" (Педиатрията) остава без нужните му медицински сестри. Ниското заплащане е причина за напускането им, съобщи в социалните мрежи Елисавета Котова, председател на Националната асоциация на деца с диабет.

От 14 ноември, когато отбелязваме Световен ден за борбата с диабета, СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" София, отделението по диабет остава на практика без нужните му медицински сестри. Напускат едновременно три сестри, което е голям проблем. В момента, и не само сега, това отделение е пълно с деца с новоткрит диабет. Бих искала да попитам изпълнителния директор д-р Благомир Здравков, кой ще носи отговорност за тези деца, кой ще си позволи да върне дете в критично състояние поради липса на персонал?, написа Котова.

По думите ѝ сестрите напускат заради "безобразно ниското заплащане" на труда им.

В качеството си на председател на Национална асоциация на децата и младите хора с диабет бих искала да призова всички родители на деца с диабет, и не само тях, на 14 ноември да дойдат в 11:00ч. пред Педиатрията в София и да поискаме от д-р Здравков обяснение и адекватно решение на проблема с напускането на медицинския персонал (мед. сестри, лаборанти и т.н), призова Елисавета Котова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика