Неочаквани рокади в „Пирогов“

Вероника Шербанова 17 февруари 2014 в 13:46 3683 1

Смениха двама от тримата членове на борда на директорите на "Пирогов"

Неочаквани рокади бяха направени в болница „Пирогов“. Сменени са двама от тримата членове на борда на директорите на лечебното заведение, съобщи bTV.

Отстранени са представителят на Министерството на финансите Георги Маламов и представителят на Министерството на здравеоазването проф. Петър Николаков.

На тяхно място в борда на директорите на „Пирогов“ влизат бившият директор на болницата проф. Димитър Раденовски и проф. Веселин Борисов.

Засега няма промяна на директора на лечебното заведение. На поста остава проф. Стоян Миланов.

От здравното министерство обявиха неофициално, че причината за рокадите е недоволството на здравния министър Таня Андреева от начина, по който се управлява „Пирогов“.

Предишният директор на „Пирогов“ Димитър Раденовски беше уволнен през ноември 2012 г. с решение на здравния министър по това време Десислава Атанасова.

Атанасова обясни, че до мярката се е стигнало заради нарушенията, открити при проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Според данните от проверката Раденовски не е обявявал търгове за обществени поръчки за почистване и строителство, а е подписвал договори с избрани от него фирми. Заради откритите нередности на болницата бяха наложени глоби от 100 000 лева.

АДФИ състави и 7 акта на "Пирогов", като 5 от тях бяха лично за д-р Димитър Раденовски.

След уволнението на Раденовски на негово място за временно изпълняващ длъжността беше назначен тогавашният зам.-директор Стоян Миланов. По-късно д-р Миланов спечели конкурса за директор на "Пирогов", като беше единственият кандидат за поста. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки