Москов даде месец на родилното отделение в Тетевен да назначи нови лекари

OFFNews 02 юни 2015 в 13:27 3429 2

Снимка МЗ

Здравният министър Петър Москов е дал едномесечен срок на болницата в Тетевен, в който да бъдат привлечени нови лекари, за да може да бъде отворено отново АГ отделението на болницата.

Това обяви Москов по време на срещата с изпълняващия длъжността кмет на Тетевен Десислав Цветанов и с директора на болницата д-р Невелина Ганева.

Отделението на болницата беше временно затворено в понеделник заради липса на лекари.

Преди дни отделението напуснаха завеждащата д-р Нина Байчева и нейният колега д-р Михаил Миков. Двамата обявиха, че напускат болницата след смъртта на новородено, макар да уточниха, че са подали молбите за напускане много преди този случай.

Ако общинският съвет и ръководството на болницата не успеят да привлекат нови специалисти на мястото на напусналите след инцидента от миналата седмица акушер-гинеколози и да върнат доверието на обществото, Министерство на здравеопазването ще бъде принудено да отнеме разрешителното на родилното отделение, подчерта Москов.

"Практически АГ отделение в Тетевен няма. То не съществува, не отговаря на стандартите за добра медицинска практика", категоричен е министърът.

Кметът на Тетевен пое ангажимент да свика спешно извънредна сесия на Общинския съвет, за да бъде намерено решение на проблема. Дотогава РЗИ-Ловеч ще координира и контролира оказването на медицинска помощ за бременни и гинекологично болни в региона.

В болницата има командирован екип на Спешна помощ от Ловеч, който ще оказва помощ на родилки, които имат нужда от спешна консултация.

Организиран е и приемът на пациентки в лечебни заведения в съседни градове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!