Младоженци с дарение за неонатологичното отделение в УМБАЛ Бургас

OFFNews 20 юли 2023 в 12:00 1181 1

младоженци

Снимка Личен архив

Стефан и Радина

Още едно младо семейство се отказа от цветя на сватбата си, за да подпомогне дейността на Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас, съобщиха от лечебното заведение.

Младоженците Радина и Стефан Събеви помолиха гостите да не купуват букети, а да отделят сумите в кутията "Кауза вместо букет". Сватбата им бе на 8 юли в Поморие и седмица след нея дарението е предадено на началника на Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас д-р Стилияна Томова.

Сумата ще бъде използвана за закупуване на монитор за наблюдение на настанените в интензивно отделение недоносени бебета.

Радина е от Бургас, а Стефан от Сливен. И двамата живеят и работят в Германия. В Бургас се връщат за сватбата и за каузата, която са решили да подкрепят - подпомагане на медиците в ежедневната им трудна битка за живота на недоносените бебета.

"Сега е сезонът на сватбите и много бих искала тази кауза да се подкрепи и от други млади семейства. Вече имаме няколко двойки, които решават да даряват средствата от букетите на нашето отделение", сподели д-р Стилияна Томова.

Тя добави, че благодарение на дарителите успяват периодично да обновяват апаратурата и да работят със съвременна техника, която е изключително важна в тяхната специалност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика