Младо семейство от Казанлък с дарение за детското отделение на местната болница

С парите, получени на сватбата, младоженците са закупили веноскоп - апарат за откриване на вени

OFFNews 27 юли 2023 в 10:40 854 0

дарение

Снимка БТА

Дарение

Младо семейство от Казанлък направи дарение за детското отделение на местната многопрофилна болница “Д-р Христо Стамболски”, средствата за което са събрани по време на сватбения им ден, съобщи БТА.

Младоженците са закупили веноскоп, който се използва за по-лесно откриване на подкожни повърхностни вени чрез изображение, което се проектира върху повърхността на кожата. С уреда значително намаляват грешните убождания в търсене на вена.

Семейтвото не е избрало каузата си случайно. Д-р Драгостина Цочева – Гитева е лекар-специализант към Кръвен център – Стара Загора, а съпругът ѝ Иван Гитев е фармацевт.

Споделят, че отдавна са решили в сватбения си ден да призоват своите гости вместо да купуват цветя, да съберат парите за каузата. Избрали са да дарят в полза на отделението по педиатрия, защото “децата са най-голямото богатство”, а конкретния уред са закупили след консултация със завеждащия на Детското отделение в МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” д-р Стойко Стойков.

Това е поредната двойка, която в сватбения си ден решава да събере средства за подпомагане на детските отделения не само в Казанлък. За нас те са третата поред двойка, която в най-хубавия си ден решава да дари част от средствата, събрани от подаръци, за нашето лечебно заведение”, казва управителят на лечебното заведение д-р Кети Маналова

Д-р Маналова изразява надежда тази практика да се популяризира и да продължи. Според медиците от Детското отделение в Казанлък уредът ще бъде изключително полезен за тяхната работа, защото ще направи процедурата много по-безболезнена и по-малко травмираща за децата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!