Хасковски пожарникари спасяват самотни възрастни

Зачестяват случаите на самотно живеещи хора, които биват откривани в безпомощно състояние в жилищата си

OFFNews 13 юли 2023 в 11:20 473 0

пожарна

Снимка МВР

Пожарна

Хасковски пожарникари за пореден път оказват помощ на самотен възрастен. Последният случай е от понеделник, когато огнеборците откриват жена с бъбречна недостатъчност в безпомощно състояние в дома ѝ, съобщава сайтът Хасково.нет.

В понеделник, малко преди 21 часа, инспектор Веселин Бекяров и младши експерт Георги Мечков от противопожарната служба в града се отзоват на сигнал за самотно живееща 54-годишна жена, която съседите не са виждали от 2 дни.

Оказва се, че вратата на апартамента в жилищния блок е заключена отвътре. За да не я разбиват, огнеборците използват стълбата на противопожарния автомобил и влизат през отворен прозорец. Заварват домакинята в безпомощно състояние на пода, но все още жива.

Извеждат я навън, където е поета от медицински екип, който я откарва в МБАЛ Хасково. Жената е настанена в интензивно отделение с тежка бъбречна недостатъчност. По информация от лечебното заведение, състоянието ѝ към момента е стабилно, но все още има опасност за живота ѝ.

Инспектор Бекяров казва, че в последно време зачестяват случаите на самотно живеещи хора, които биват откривани в безпомощно състояние в жилищата си. По думите му от началото на годината пожарникарите са реагирали на 6 такива сигнала, спасена е жена с инсулт. За съжаление, в повечето случаи екипите са уведомявани прекалено късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки