Глобиха велинградска болница за фалшиви прегледи

Диана Варникова 20 юли 2023 в 11:44 1330 0

Общинска болница

Снимка Диана Варникова

МБАЛ Велинград

Районната здравноосигурителна каса в Пазарджик е глобила с 20 000 лв. общинската болница във Велинград заради констатирани фиктивни прегледи от хирург, докато той е бил в чужбина.

Става въпрос за д-р Чавдар Калъчев, чийто електронен подпис е бил използван, за да се отчетат дейности в Хирургично отделение, докато докторът е бил извън пределите на България.

Нарушенията са станали по време на управлението на предишното ръководство, но бяха огласени от сегашния управител на здравното заведение д-р Заприн Пепелов, който е изпратил уведомление до постоянната общинска комисия по здравеопазване във Велинград и очаква становище по случая. З

Здравната каса е прекратила договорите и за 5 клинични пътеки на здравното заведение - за диагностика и лечение на панкреаса и перитонеума на лица над 18-годишна възраст, за оперативни интервенции при инфекции на меките и костните тъкани, за консервативно лечение при остри коремни заболявания и др.

Нарушенията допълнително отежняват лошото финансово състояние на болницата, както и работата в самото Хирургично отделение, смята шефът на велинградската болница д-р Заприн Пепелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика