Бюджетът на НЗОК влиза в парламента по ускорена процедура

OFFNews 15 юли 2014 в 17:47 1328 0

Предложението за актуализация на бюджета на Здравната каса ще бъде разгледано по ускорена процедура от Народното събрание.

Министерският съвет ще гласува предложението на заседанието в сряда. След това актуализацията ще бъде гласувана в комисиите по бюджет и финанси и по здравеопазване, които ще заседават заедно.

Актуализацията в бюджета на НЗОК ще бъде гласувана в парламента до края на тази седмица, като вероятно гласуването ще стане на едно четене, за да се ускори промяната.

По време на консултациите при президента Росен Плевнелиев беше постигнат консенсуса бюджетът на Касата да бъде увеличен с 225 млн. лева, въпреки поисканите от НЗОК 328 млн. лева.

По-рано днес здравният министър Таня Андреева обяви, че разликата от около 100 млн. лева ще бъде покрита от събраните здравни вноски, като не изключи и вероятността плащанията за декември да останат за януари догодина.

Миналата седмица лекарите заплашиха, че ще подадат колективна оставка и ще излязат на протест, ако до вторник предложението за актуализация на бюджета не влезе за разглеждане в парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews