6 сигнала срещу Майчин дом от началото на 2023 г., болницата спира ин витро процедурите

OFFNews 10 юли 2023 в 19:51 4979 1

Майчин дом

Снимка Майчин дом

Майчин дом

От началото на 2023 г. срещу "Майчин дом" са подадени шест сигнала. Междувременно болницата е заявила заличаване на осъществяваната дейност по асистирана репродукция. 

Това става ясно от отговор на Министерството на здравеопазването, изпратен до бТВ. 

Част от подадените сигнали са за нарушения при управлението и трудовото законодателство, конфликт на интереси, еднолично управление, "роднински назначения".

Звено "Вътрешен одит" е сезирало компетентните органи. "Припомняме, че към момента Прокуратурата също е ангажирана с "Майчин дом", като проверките продължават и в момента", допълват от МЗ.

Според доклада на вътрешния одит директорът на държавната болница е получил 1 707 000 лева за две години и пет месеца. Иван Костов е получил парите по различни пера, като 948 000 лева са от консултантската му дейност в Медицинския център, което е над 51 процента от приходите му.

"Нямам обяснение. тези доходи са стократно по високи от тези на акушерки и лекари, нямам отговор", каза д-р Алан Начев, който е завеждащ Операционен блок в "Майчин дом".

В болницата тече проверка след сигнал на пациентка за незаконно изнесени данни. 

В отговор на въпрос по време на парламентарния контрол дали ще бъде сменен директорът на „Майчин дом“ проф. Иван Костов, министърът на здравеопазването Христо Хинков каза, че трябва да се срещне с целия състав на лечебното заведение, за да прецени обективно и да разбере от какво произтича напрежението там.

В края на май т.г. министърът на здравеопазването в служебното правителство Асен Меджидиев каза пред депутатите от комисията по здравеопазване, че е назначил одит в "Майчин дом".

Дни преди изслушването на министър Меджидиев от синдикат "Защита" организираха протест заради "оказване на административен натиск" от страна на директора върху служителите в болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

10.07 2023 в 21:26

малеййй, какъв е тоз господ доктор с такива тарифи?

кубински гурута лекари можем да си докараме за полвин хонорар на този.

няма такава разградена държава.

пълно изриваме, мамка ви
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика