Надал - Медведев е финалът на Откритото първенство на Австралия

OFFNews 28 януари 2022 в 17:16 8004 0

Снимка Getty Images

Рафаел Надал - Даниил Медведев е финалът на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

До големия сблъсък за втора поредна година Медведев достигна, след като победи гърка Стефанос Циципас със 7:6 (4), 4:6, 6:4, 6:1 за 2:30 часа игра.

Надал пък победи поставения под номер 7 в схемата Матео Беретини от Италия с 6:3, 6:2, 3:6, 6:3. Ако спечели финала, испанецът ще ликува с 21-ия си турнир от Големия шлем в кариерата и ще постави нов рекорд.

В момента Надал, заедно с Роджър Федерер и Новак Джокович имат по 20 титли.

Сърбинът Джокович, който е победител от миналата година, не беше допуснат до участие и депортиран от Австралия, тъй като не е ваксиниран. Той се опита да вземе участие с медицинско изключение, но в крайна сметка беше принуден да се прибере след продължила 11 дни съдебна сага.

"За мен класирането на финал означава много. Трябва да отдадем почит на Беретини, той е млад и всяка година става все по-силен. Той беше на финала на Уимбълдън, сега стигна до полуфинал в Австралия. Пожелавам всичко най-добро на Матео, той има светло бъдеще.

Спечелване на 21-ия турнир от Големия шлем? Сега за мен най-важното нещо не е това, а самото представяне на Откритото първенство на Австралия означава повече за мен от всичко друго.

Това е невероятен турнир, в който няколко пъти нямах късмета да участвам поради контузии. Понякога имах трудни финали, като през 2012 г. с Джокович или през 2017 г. с Федерер. Имах късмета да спечеля този турнир през 2009 г., но не мислех, че през 2022 г. ще имам шанс да спечеля отново. Днес ще се опитам да се насладя на достигането до финала, а в неделя ще дам всичко от себе си", каза Надал след мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша