Медведев спря Григор Димитров в Индиън Уелс

OFFNews 14 март 2024 в 02:18 929 2

Григор

Снимка Getty Images

Медведев отново се оказа тежко препятствие прид българина

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна в четвъртия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 9 495 555 долара.

13-ият в схемата Димитров отстъпи пред четвъртия поставен Даниил Медведев (Русия) след 4:6, 4:6 в двубой, продължил 77 минути. Българинът реализира повече печеливши удари в мача, но и допусна повече непредизвикани грешки.

Това бе десети сблъсък между Григор Димитров и руския тенисист, а Медведев постигна седми успех в съперничеството между двамата. Димитров бе записал победа в предишния мач между тях на турнира в Индиън Уелс през 2021-а.

На четвъртфиналите, където Даниил Медведев ще играе за втора поредна година, той ще се изправи срещу победителя от срещата между датчанина Холгер Руне и американеца Тейлър Фриц. Четвъртфиналът е 18-и в сериите „Мастърс“ за руснака.

Двобоят между Димитров и Даниил Медведев започна равностойно, но българинът допусна пробив в петия гейм и изостана с 2:3, а след това и с 2:4. Григор Димитров спечели следващия си сервис гейм и скъси дистанцията, но руснакът не допусна колебания. Първата ракета на България отрази три точки за пробив в деветия гейм, но малко по-късно при четвъртия си сетбол Медведев спечели частта с 6:4.

Руският тенисист осъществи ранен пробив в началото на втория сет и поведе с 2:1. Григор Димитров бързо върна пробива и изравни, а след това поведе с 3:2. Последваха обаче три поредни гейма за Даниил Медведев, който реализира втория си пробив в тази част и обърна до 5:3, след което нямаше проблеми да затвори срещата с ново 6:4 при първия си мачбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!