Барти - Колинс е финалът при жените на Откритото на Австралия

OFFNews 27 януари 2022 в 16:47 6543 0

Снимка Getty Images

Лидерката в световната ранглиста Ашли Барти и Даниел Колинс ще спорят във финала на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. Това стана след победите на австралийката и американката съответно над Мадисън Кейс с 6:1, 6:3 и Ига Швьонтес с 6:4, 6:1.

Еуфорията от достигането на Барти до финала в родината й е внушителна, тъй като местна тенисистка не бе достигала до мач за титлата от 1980 година. Евентуална победа в събота пък ще направи Барти първата представителка на домакините, който печели титлата след Крис О'Нийл през 1978 година.

"Нереално е. Честно казано, просто е невероятно. Обичам да играя в Австралия и като австралиец съм изключително разглезена, че имаме турнир от Големия шлем.

Просто съм щастлива, че мога да играя най-добрия си тенис тук. Справих се добре и сега имам шанс да споря за титла. Това е нереално", каза Барти.

"Чувството е изключително. Беше страхотно преживяване. Толкова години тежка работа. Вчера говорих за всички сутрини, прекарани с баща ми в тренировки преди училище. Невероятно е да бъда на тази сцена, особено с всички здравословни премеждия, които имах. Не мога да съм по-щастлива", каза пък Даниел Колинс.

"Добавих повече вариативност в играта си в последните няколко години", добави американката.

"Енергията, която публиката тук носи, независимо дали ме подкрепя или е против мен, винаги е страхотна. Очаквам с нетърпение финала", категорична бе американката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews