Австралия: Не държим Джокович в плен, свободен е да си тръгне

OFFNews 07 януари 2022 в 14:30 6512 0

Снимка Getty Images

Новак Джокович не е в плен в Австралия. Той е свободен да си тръгне по всяко време и граничните власти всъщност биха улеснили това, заяви вътрешният министър на Австралия Карън Андрюс в коментар по скандала с анулирането на визата на тенис звездата.

Как Джокович остана без виза в Австралия

В интервю за местния Канал 9 Андрюс коментира възможната депортация на Ноле. Преди ден той пристигна в Мелбърн за участие в Откритото първенство на Австралия, но бе задържан на летището и отведен в карантинен хотел. В понеделник съдът на щата Виктория ще разгледа казуса. Джокович има срок до вторник от организаторите на турнира да представи валидни документи за участие. 

Междувременно още един състезател - чехкинята Рената Ворачова - се оказа с анулирана виза. 38-годишната тенисистка е в същия хотел като Джокович.

Сърбинът отпътува за Австралия с медицински документ, че не може да се ваксинира. Причините за това не бяха уточнени. Това разгневи много австралийци. В страната над 90% от населението е ваксинирано срещу COVID, въпреки това се налагат стриктни мерки при откриване на нови огнища на вируса.

Новак Джокович е деветкратен шампион на Откритото първенство на Австралия. Ако играе и спечели тазгодишния турнир, той ще стане най-успешният тенисист в света с 21 титли от Големия шлем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков