Задържаха прокурора от Перник Бисер Михайлов за побой над съпругата му (обновена)

Пернишкият прокурор два пъти ходил в Спешното заради високо кръвно същата нощ

OFFNews 13 октомври 2023 в 08:32 8087 5

Полиция

Снимка БГНЕС/архив

Прокурорът от Перник Бисер Михайлов - баща на задържания за побоища и заплахи Васил Михайлов, е арестуван за побой над съпругата си. Жената е в болница. 

Сигналът е подаден от дъщерята на Михайлови. Момичето е съобщило, че баща ѝ е нанесъл побой над майка ѝ около 23:30 ч. снощи, уточни говорителят на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.  

Разследването срещу него се поема от Софийската градска прокуратура. Дежурен следовател при СГП е посетил местопроизшествието като е извършил оглед и е образувал досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършени са разпити на свидетели и освидетелстване на лица. 

Следва да се извършат разпити и на други свидетели, да се назначи съдебно-медицинска експертиза и делото да бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице достатъчно данни за привличане на магистрата в качеството на обвиняем и съответно за взимане на мярка за неотклонение спрямо него, съобщиха от прокуратурата. 

Очаква се по-късно днес градската прокуратура в София да предложи на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов да бъде отправено искане до прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) за незабавно отстраняване на Михайлов.

След избухването на скандала със на сина му Васил Бисер Михайлов подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник. Въпреки призивите да напусне системата той остана редови магистрат.

Часове след като стана ясно, че Михайлов е задържан, адвокатът му Любомир Таков, каза, че прокурорът два пъти през нощта е каран до болницата заради високо кръвно. Разказал, че между него и жена му е възникнала свада, а свидетел на нея е бил баща му, предаде БНТ. 

Това не е първият път, в който Бисер Михайлов е арестуван. Той е задържан преди години с неговия брат.

Тогава в прокуратурата е внесен сигнал срещу него от гражданин, който твърдял, че е тормозен от две организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотици. В първия сигнал пострадалият твърдял, че Бисер Михайлов и брат му били част от едната.

През 2010 г. пък маскирани полицаи нахлуха в дома на Михайлов и той беше обвинен в изнудване и лихварство, но разследването беше прекратено и през 2013 г. той беше възстановен на работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

5

случайно прочетох

13.10 2023 в 11:13

Ако тази жена, се беше разделила с прокурора при първия шамар (МОЖЕ БИ преди 20+ години), МОЖЕ БИ щеше да отгледа читаво момче, а не да е боксова круша и на двамата и да ходи на две свиждания в затвора.
Но не случайна е приказката "Ако Левски е бил с ботуши, а Ботев с каска..."

Дано се оправи жената....

1000

4

Te Ruki

13.10 2023 в 11:05

Не ми се мисли, в колко ли други престъпления е участвал в качеството си на прокурор?

1000

3

Te Ruki

13.10 2023 в 11:03

Ето го доказателството, че най-виновен и отговорен за всичките престъпления на синчето му, е именно прокуроро. Малкия просто е копие на дъртия.

4036

2

lans link

13.10 2023 в 09:26

Да не повярва човек!

1005

1

ПР

13.10 2023 в 08:38

Преди време,Гешев поиска оставката му,но това там,както казват по самоковско.За крушата и дървото,не ми се пише,че е клише.След всичко,вече написано за синчето и издевателствата му,тук вече би трябвало,чашата на търпението да прелее,един път завинаги и да има наказания и присъди.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика