Вкараха и бащата на кмета на Омуртаг в ареста

OFFNews 21 февруари 2024 в 22:31 1785 0

Снимка Архив

Окръжният съд в Търговище взе мярка за неотклонение „задържане под стража“, по отношение на Х. Х. - баща на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов. 

По-рано днес Ешрефов бе настанен в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на болницата в града. Той също бе арестуван, но заради емоционален срив получи микроинсулт.

Делото срещу баща му Х. Х. започна следобед и премина при закрити врата, заради наличие на класифицирана информация. До решението се стигна след четиричасово заседание, предаде БТА. 

Софийска градска прокуратура (СГП) обвинява Х. Х. за участие в организирана престъпна група. Според СГП е налице „трайно сдружение”, три или повече лица да вършат съгласувано престъпления. Трайността произтича от данните за времето на продължителност на съществуването и продължаваща усложнена престъпна дейност на три лица при липса на основание да бъде определена тази дейност като инцидентна.

Съдът счита, че представените медицински документи от защитата (за хипертония и захарен диабет) не дават основание да се счита, че обвиняемият страда от заболявания, несъвместими с изпълнение на мярката за неотклонение „задържане под стража”.

Съдът, като взе предвид изключително високата обществена опасност на деянието, реалната опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление, а събраните многобройни доказателства сочат, че обвиняемият е най-малкото съпричастен в извършване на престъплението, прецени искането за правилно, обосновано и законосъобразно и постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Х. Х.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!