Арестуваха кмета на Омуртаг. Той получи микроинсулт (допълнена)

OFFNews 20 февруари 2024 в 11:44 6738 2

Ешрефов

Снимка БТА

Ешреф Ешрефов

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е бил арестуван при акция в общинската администрация в понеделник, съобщи Нова тв.

Информацията за задържането му все още се пази в тайна от МВР, тъй като Ешрефов е получил емоционален срив и след него - микроинсулт.

Градоначалникът е настанен в болница и е под охрана. Днес изтича 24-часовата му мярка и ще стане ясно в какво го обвинява прокуратурата.

Преди няколко месеца ДАНС влезе в Община Омуртаг при разследване на Ешрефов за конфликт на интереси - възлагане на обществени поръчки и дейности на неговия баща. Неофициално се твърди, че и бащата е задържан.

По-късно от държавното обвинение потвърдиха, че Ешреф Ешрефов и баща му са с обвинение за участие в престъпна група, създадена с користна цел, за извършване на длъжностни престъпления. Двамата са задържани за 72 чака.

Срещу тях се води разследване под ръководство и надзора на прокурор в Софийска градска прокуратура и следовател в следствения отдел на СГП, образувано първоначално по данни за подкуп. В хода на разследването са събрани доказателства, които са дали основания разследването да се води за организирана престъпна група.

В резултат на съвместната и координирана работа на СГП и Комисията за противодействие на корупцията са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане към наказателна отговорност.

На 19 февруари е предявено постановление за привличане на Х. Х. в качеството му на обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до датата на привличането в Омуртаг и на територията на общината е ръководил организирана престъпна група, в която участват длъжностни лица. На същата дата е предявено постановление за привличане и на Ешрефов, като обвинението срещу него е, че в качеството си на длъжностно лице е участвал в групата.

Предстои да бъде направено искане пред Окръжния съд в Търговище за постоянен арест на двамата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

2

Ivan

20.02 2024 в 17:15

На снимката-еркек чиляк! Ама като са го спипали, от емоции-инсулт! Колко па да е микро, инсултът? Този пропадляк върти Омуртаг и причислените към него тимари, та пушек се вдига. Той и родата му. Бащата на пустиняка, дъртия, що па той не го получи, поне, нано инсулт? Де...ба и държавата, която допусна Делиорманът и Кърджалийско да станат резерват на граждани, които не знаят ни български, ни на коя държава са поданици, ни на кой Господ да се кланят. Циганинът-философ от Дръндар се е саманазначил за бейлербег там и хич му не дреме. А ние още дълги години ще ПРАЗНУВАМЕ обесването на Апостола. Така вчера се изразяваха масово мисири и мисирки по каналите.

7915

1

Пламък Огнен

20.02 2024 в 13:55

Е то да е само в Омуртаг... всяка една община и всеки град. То са съдии, прокурори, кметове и техните приближени, районните МВР-та... страшно е...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика