Винпромът на Петя Славова отговори на обвиненията за нерегистрирани кранове за източване на алкохол

OFFNews 07 октомври 2018 в 22:30 5125 2

Завод "Черноморско злато" в Поморие, който беше обект на проверка от агенция "Митници" миналата седмица, отговори на обвиненията за наличието на 9 нерегистрирани крана за източване на алкохол и междинни продукти, отправени от зам.-директора на агенцията Юлиан Мирков. 

След като съоръженията бяха запечатани в началото на месеца, от завода, в чийто Надзорен съвет е собственичката на Инвестбанк Петя Славова, коментираха случая.

Запечатаните кранчета са фабрично монтирани съгласно технологичните изисквания за работа. Те са там повече от 20 години, още при закупуването на съоръженията. Те са част от тях, а не са допълнително монтирани, заявяват от ръководството на предприятието, цитирани от БНТ.

Според технолозите в завода, в цял свят няма производство без подобни кранчета.

Досега "Черноморско злато" многократно е бил проверяван, но никога служителите на агенция "Митници" не са отчитали това като нарушение - отбелязват от "Черноморско злато".

Те разясняват, че функциите на кранчетата са да се следи процесът на преработка, което в момента не може да се осъществи и на практика продукцията се произвежда на сляпо.

"Ако разпечатването се забави повече от две седмици, загубите ще бъдат в милиони. Това можем да кажем. Засега има 100 тона, които преработваме на тъмно, но не знаем какво ще се получи", коментира изпълнителният директор Йордан Панайотов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12201

2

nali

08.10 2018 в 08:53

Май тези хора са се забавили с вноската и мутрата ги е респектирала.

23293

1

Стефан

07.10 2018 в 23:03

:))) Тия урунгели верно ли не могат да различат клапаните за вземане на технологични проби, от айдуците?:)
Тогава що не тръгнат да арестуват аптекарките? Те па кви отрови пускат през едни дупки във витрините ...:))