Венци Чикагото влиза в затвора заради побоя над лекар в Русенско

OFFNews 27 април 2023 в 16:42 4294 2

Венцислав Ангелов

Снимка Архив

Венцислав Ангелов

Венцислав Ангелов - по-известен като Венци Чикагото, е осъден на една година и половина затвор при строг режим от Районния съд в Русе, след като през януари 2022 г. нападна лекар и го заплаши с убийство. 

На 17 януари м.г. именно Ангелов излъчи видеото, от което стана ясно, че причината за агресията в русенското Ново село е поставена ваксина, след която, по думите на Ангелов, имало трагични последици.

Сутринта около 10:30 часа Чикагото и съпругата на починал ваксиниран човек от селото влезли в кабинета на д-р Ивайло Иванов. Потърсили му сметка защо според тях той е задължил починалия мъж да се имунизира и казал ли му е докторът, че не трябва да се ваксинира с нея, ако има сърдечни проблеми.

49-годишният Димо Станев е с пет сърдечни операции и пейсмейкър. Работел в Германия 8 години, но работодателят му го предупредил, че ако не се ваксинира срещу COVID, няма да може работи. Станев се прибрал в България и направил имунизация, но на 12-ия ден след нея умира.

Присъдата на русенският съд може да бъде обжалвана.

На последните предсрочни парламентарни избори Централната избирателна комисия глоби Ангелов, който призова "ционистите от малката държава Израел" да напуснат България и предвеща бесилки за Румен Радев, Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Въпреки глобите Венци Чикагото не спря да говори за "сатанисти, ционисти, изроди и уроди" през цялата предизборна кампания. 

Той бе кандидат за президент, но ЦИК не го допусна до участие заради проблеми в документите.

През юли 2020 г. спецпрокуратурата възложи на ДАНС проверка заради изнесени в общественото пространство антисемитски призиви, в т.ч. за насилствени и други противоправни действия срещу хора от различни етноси и религии, по време на протестите срещу правителството на Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Две години по-рано Чикагото бе арестуван в Германия, след като бе издирван у нас и от Интерпол. Той бе осъден на 3 г. затвор за разпространение на наркотици.

През юни 2014 г. бе арестуван за "разпространяване на спекулативна информация с цел дестабилизиране на банковата система".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

28.04 2023 в 09:57

Типичен привърженик на "патриотична" партия, макар че до функционер явно не се е класирал.

- Наркотици може, ваксини обаче не.
- Горд с насилието на по-слаби
- Виновни са му евреите, турците, циганите и кой ли не друг

22548

1

dolivo

27.04 2023 в 17:14

чуден мил роден екземпляр

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews