Прокуратурата се самосезира за публикациите на Костадинов. Започва проверка с ДАНС и ГДБОП

OFFNews 27 юни 2023 в 18:00 5131 19

Снимка БГНЕС

Костадин Костадинов

Софийска градска прокуратура се самосезира за публикациите на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, в които той призовава към насилие и в "официална позиция на партията" пише, че "тази уродлива измет да бъде унищожена - за доброто не само на България, но и на човечеството".

По-рано днес премиерът Николай Денков заедно с министрите на вътрешните работи и на правосъдието Калин Стоянов и Атанасов Славов дадоха съвместна пресконференция, в която обявиха, че правителството остро осъжда призивите от страна на Костадинов към насилие и призова прокуратурата да започне проверка. 

В отговор лидерът на "Възраждане" обяви, че правителството е обявило война на партията и че неофашисти са именно управляващите. 

От Софийската градска прокуратура сега съобщават, че се проверя народен представител, но не се посочват инициалите му, каквато е практиката.

Проверката е за евентуално извършено престъпление против правата на гражданите. 

Наблюдаващият прокурор е възложи извършването на съвместна проверка от Държавна агенция „Национална сигурност"и отдел „Киберпрестъпност" при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" на МВР.

В хода на проверката ще се установи дали чрез слово, печат, или чрез други средства за масова информация, чрез информационни системи или по друг начин народен представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Срокът за извършване на проверка е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да се образува досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

32

Того

28.06 2023 в 05:33

Израждане трябва да бъде забранена!

2744

27

AAA

27.06 2023 в 22:57

Копейкин е крадец , лъжец и национален предател. Има толкова доказателства за това , че само доста ограничен човек би му повярвал на лъжите. Жертвите му са необразовани или откровено тъпи хора , злобни бабички или млади непрокопсани типове . Разбира се може да включим и некадърни специалисти от рода на Мангъров които живеят в паралелен свят. Друг негов електорат за напръсканите и разкрилите истината че земята е плоска. Абе общо взето бая народ го подържат и то от луд по-луд.

318

26

Valioka

27.06 2023 в 22:48

А, вече го разкараха - аз докъде да си кажа мнението и той изчезнА...

22548

24

dolivo

27.06 2023 в 22:22

Костадинов му видяхме лицемерието и мерака за имоти, няма лошо, за него лично.

Като земе да зове геноцид и революция сякаш е Ленин или Че, с цяло сърце бих го вкарал със затвора.

Няма място за език на омразата, освен при самозащита.

22548

23

dolivo

27.06 2023 в 22:16

Ясно, Гетсби, явно си предпочиташ азиатския поток от пари, няма лошо, това са ти възгледите.

Не ми харесват твоите.

Аз си предпочитам западната империя, по редица причини. Имат си проблеми, ще си ги изживеят.

Радвам се да приема знания и пари за развитие от Американското посолство! Има какво да се научи оттам.

Източните империи ги гледаме с интерес как се развиват. Руската мафиотска феодална, не благодаря, то хем просто, хем те заколва ако се докопа до власт или оръжие.

Няма как сами, без геноцид при тая агентура и промивка.

Много интересно, на всички децата им учат на Запад? Включая китайските висши чиновници, след това си ги връщат някак, интересно защо?



 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews