Прокуратурата проверява турския доклад за Булгартабак

OFFNews 21 декември 2017 в 11:20 24091 2

Прокуратурата проверява турския доклад за Булгартабак

Прокуратурата ще проверява изводите за контрабанда на цигари в доклад на турските служби, депозиран в "Интерпол".

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров днес.

Той допълни, че документът вече е в прокуратурата, където са се запознали с него и са разпоредили проверката. По нея ще бъде изискана информация от всички български служби, както и от митниците. Ще се сравняват количествата произведени и изнесени цигари, съобщава в. "Сега".

Цацаров заяви още, че ще се иска и информация от "Интерпол" за това кой е депозирал доклада, тъй като в документите, с които разполага прокуратурата, няма посочен автор, нито лого на изготвилата го служба.

Докладът беше пратен в прокуратурата, след като ръководството на МВР го изиска. Това пък стана след медиен натиск и след като първоначално без да са го чели министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР отричаха в доклада да се говори за контрабанда на цигари, произведени в Булгартабак.

"При мен го няма доклада. Доколкото знам, там никъде не се споменава "Булгартабак", вие що говорите за "Булгартабак", не знам. Но като дойде докладът, ще го видим", обясни тогава пред журналисти министър Валентин Радев, като допълни, че документът е изпратен в прокуратурата за мнение. Както се оказва, това изобщо не се е случило, защото прокуратурата не разполага с доклада.

Тогава в отговор Сотир Цацаров обясни, че до официалното изискване на документа се стигнало след кореспонденция между МВР и Върховната касационна прокуратура (ВКП).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!