Нов прокурор ще преценява за имунитета на Борисов, обвинителят по ''Барселонагейт'' отстранен

OFFNews 14 август 2023 в 16:37 1632 1

Снимка Архив

Делото „Барселонагейт“, след проверка от Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура, е върнато в Софийска градска прокуратура, като водещият прокурор Стефан Христов е отстранен и то е разпределено на друг, съобщи в Съдебната палата пред медиите градският прокурор Илиана Кирилова.

Тя обясни, че предстои новият прокурор да се запознае с материалите по досъдебното производство и да прецени дали са събрани достатъчно данни по отношение на искания имунитет. Той ще трябва също за реши оттук нататък какво трябва да се извърши по разследването и необходимо ли е да се съберат нови доказателства, допълни Кирилова.

На 18 юли от прокуратурата съобщиха, че проверката по делото е показала, че от страна на наблюдаващия прокурор е допусната неритмичност в извършването на действия по разследването. Разследването е за организирана престъпна група за пране на пари.

На 6 юли Борисов депозира в администрацията на парламента отказа от депутатския си имунитет по повод разследването. На 2 юни имунитетът му беше поискан от тогавашния главен рпокурор Иван Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика