Екип от следователи установява причините за смъртта на момчето в София

Усуканият проводник е захранвал павилион, ползван от търговско дружество с адресна регистрация във Варна

OFFNews 16 февруари 2021 в 17:32 3057 0

Екип от следователи ще разследват причината за смъртта на момчето, което загина от токов удар на столичния булевард "Акад. Иван Гешов".

Започнали са разпити на свидетели, сред които и представители на институциите с отношение към инцидента, съобщиха от държавното обвинение.

Иззета е камера за видеонаблюдение, монтирана в района на местопроизшествието, която обхваща мястото на инцидента. Записите се преглеждат.

На местопроизшествието е извършен допълнителен оглед, в който са участвали и експерти в областта на електрозахранването и електроразпределението.

Към материалите по делото е приобщен голям обем от документация, в т. ч. свързването на намиращите се в района търговски обекти към електропреносната мрежа.

В хода на разследването е установено, че от наличните в района пет преместваеми обекта - тип павилион, три са имали договорни отношения с Община "Триадица" и два – с УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Огледът на местопроизшествието сочи, че откритият усукан проводник е захранвал павилион, ползван от търговско дружество с адресна регистрация във Варна.

Разследването продължава под надзора на СГП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки