Делата на загиналата на АМ Тракия съдия Емилия Петкова тръгват отначало

В АСНС нямат данни, Петкова да е била заплашвана

Даниела Добрева 03 февруари 2022 в 16:42 2277 0

По делата, водени от загиналата на автомагистрала "Тракия" съдия Емилия Петкова, ще бъдат определени нови докладчици. Те ще бъдат избрани на случаен принцип съгласно Вътрешните правила за случайно електронно разпределение на делата в Апелативния специализиран наказателен съд.

Това отговориха на запитване на OFFNews от АСНС.

Емилия Петкова е била докладчик по 5 дела, но сред тях няма такива, които са от засилен обществен интерес.

Делата с даден ход на съдебното следствие ще започнат отначало, както е според разпоредбата на чл.258 от НПК, който засяга неизменността на съдебния състав.

Апелативният специализиран наказателен съд не е бил уведомен за мотивите, с които Върховната касационна прокуратура пое надзора по делото за катастрофата на съдия Емилия Петкова, обясниха от АСНС. Съдът не е информиран и за хода на досъдебното производство. 

На въпрос дами има данни съдия Петкова да е била заплашвана от АСНС отговориха: "Не са ни известни данни за отправяни заплахи към съдия Петкова".

Нейното място в АСНС ще бъде запълнено след обявяване на конкурс по реда на Закона за съдебната власт и наредбата за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители на съдебната власт, допълват от АСНС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews