Бившият кмет на Кочериново влиза зад решетките за 4 години

OFFNews 10 ноември 2014 в 15:33 1232 0

Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин влиза в затвора за 4 г., а за същия период му е наложена забрана за заемане на обществени длъжности. Той ще изтърпи наказанието си в затворническото общежитие в Самораново, пише DenNews.

Катин е осъден по обвинителен акт на Окръжна Прокуратура от 15 юли 2011 г. Вчера Висшия касационен съд е потвърдил осъдителната присъда на Окръжен съд-Кюстендил.

Катин е признат за виновен, затова че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – кмет на община Кочериново в периода 2008 -2010 г., е превишил властта и правата си, като е издал позволителни за сеч и извоз на дървесина – тополи, представляващи гори, част от горския фонд, като от деянията са настъпили значителни вредни последици, както и затова, че е подбудил свидетели съзнателно да потвърдят неистина по време на воденото срещу него досъдебно производство.

Наложено му е и наказание „лишаване от право да заема държавна и обществена длъжност, свързана с управлението на държавно и общинско имущество” за срок от 4 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови