13 години затвор за убийство на 15-годишна ученичка

18 януари 2012 в 16:06 373 0

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

13 години и 4 месеца затвор получи 23-годишната Нели Панова, след като беше призната за виновна за убийството на 15-годишната си приятелка Надежда Вълкова от София.Решението беше взето от Окръжния съд във Враца, след като делото мина по бързата процедура. Подсъдимата призна, че на 24 март 2011 година е убила с нож Надежда в градския парк в Мездра. Заради съкратеното съдебно следствие Нели получи 1/3 от максималното за това престъпление наказание, което е 20 години затвор.

Съдиите отчетоха факта, че убийството е извършено умишлено, а подсъдимата е разбирала какво върши и дори се е опитала да прикрие следите си.

Нели Панова ще трябва да плати и обезщетение на близките на убитото момиче в размер на 151 310 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Нели беше задържана на 25 март миналата година. Двете с убитата ученичка Надежда Вълкова се познавали от дълго време и били в приятелски отношения.

По тялото на жертвата не са открити следи от изнасилване, макар то да бе открито със смъкнат панталон, а част от дрехите на убитата да бяха разхвърляни в парка. По този начин Нели е опитала да прикрие следите си и да инсценира изнасилване. Жертвата беше открита с няколко прорезни рани във врата. Според разследващите мотивът за убийството е ревност. Според една от версиите тя е ревнувала приятеля си от Надя, а според друга - двете момичета са имали по-специфични отношения. Надя е от София и живеела с майка си, но често бягала от дома, след като разбрала, че е осиновена. Полицаите на няколко пъти са я намирали именно в Мездра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови