БГ образователна платформа влезе в програмата за стартъпи на Facebook

OFFNews 16 януари 2017 в 17:13 4594 0

Българската образователна платформа Daskal.eu стана първата българска фирма, включена в програмата за подкрепа на стартъпи FbStart на Facebook.

FbStart е акселераторска програма за подкрепа на стартиращи компании в ранна фаза на тяхното развитие. В официалното писмо от екипа се посочва, че българският проект е избран заради впечатляващото ниво на разработка досега и заради потенциала му за бъдещо разрастване.

Daskal.eu е онлайн образователна платформа, която обединява виртуална класна стая, интерактивна бяла дъска и други полезни инструменти за обучение, включително ипълноценна LMS (т.нар. Learning Management System – система за управление наобучението). Подходяща е за училища, университети и учители.

Поканата за участие е дошла след като компанията е избрана да представи своя проект пред инвеститори на международното събитие за иновации и стартиращи предприемачи WebSummit, което се проведе през ноември в португалската столица Лисабон. След успешното участие във форума, от там са изпратили покана до българския екип да кандидатства впрограмата FbStart и малко по-късно кандидатурата е била одобрена.

Като участник в акселератора на Facebook българската фирма ще получи услуги и инструменти на стойност $40 000 от социалната мрежа и от над 30 партньорски компании, включително Amazon, UserTesting, Dropbox и MailChimp. Целта на подкрепата е чрез нея екипът да доразвие и монетизира своето образователно приложение. Той ще има също възможност да общува директно с екипа на Facebook и ще получи достъп до общност от стартъпи по целия свят.

Daskal.eu е изключително лесна за използване платформа - всичко необходимо за работа е компютър с интернет, микрофон и камера.

Системата е оптимизирана за използване от основни, средни и висши учебни заведения и може гъвкаво да бъде съобразена с наличните онлайн платформи. Тя вече се използва от Техническия университет – Габрово и редица други учебни заведения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика