Жена откри огън в евангелска църква в Хюстън

OFFNews 12 февруари 2024 в 08:22 1107 1

църква

Снимка БТА/АП

Двама служители на реда, които по това време не са били на служба, застреляха жена в Хюстън, която снощи открила огън в "Лейкуудската църква" - една от най-големите евангелски църкви в САЩ, ръководена от популярния телевизионен евангелист Джоел Остийн. Това съобщи Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на местната полиция.

Около 30-годишната дама влязла в църквата въоръжена с дългоцевно оръжие и придружена от дете на около 5 г., и открила огън, заяви снощи началникът на полицията в Хюстън Трой Финър.

Преди да успее да убие някого, двамата полицаи я застреляли, каза още Финър. По думите му двама са ранени, включително детето, което е било с жената. Официални представители обявиха, че се опитват да разберат каква е връзката на детето с открилата огън жена, както и нейните мотиви.

Детето е откарано в детската болница в Тексас и е в критично състояние, съобщиха служители. Мъж на около 50 г. е бил ранен в крака, но състоянието му не е критично и той също е приет в местна болница.

"Тя е имала дългоцевно оръжие и е можело да бъде много по-лошо", посочи Финър.

Жената заплашила, че има бомба, което по думите на Финър накарало властите да претърсят раницата и автомобила й. Те не открили никакви експлозиви.

"Сърцата ни са с хората, засегнати от днешната трагична стрелба, както и с цялата общност на "Лейкуудската църква" в Хюстън", се казва в изявление на губернатора на Тексас Грег Абът.

"Лейкуудската църква", в която могат да се побират около 16 000 души, се ръководи от Остийн и неговата съпруга Виктория Остийн, която също е пастор. Джоел Остийн е един от най-богатите и популярни пастори и проповедници на евангелието на благоденствието в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

12.02 2024 в 08:51

Не е получила каквото е обещал пастора, и грабнала пушката.

Да имат едно наум тея с комерсиалните религии.

Тоя не беше ли чичака с частните самолети , разбира се осветени?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика