Заплахи към семействата на лидерите на 'Вагнер' са спрели настъплението на 'музикантите' към Москва

Според руския депутат Андрей Гурульов няма друг вариант, освен Пригожин и висшите офицери на групировката да бъдат убити

OFFNews 26 юни 2023 в 12:09 15058 7

Пригожин

Снимка Getty images

Частната армия е спряна.

Създателят на "Вагнер" Евгений Пригожин е бил принуден да отмени настъплението към Москва заради заплахи към семействата на лидерите на частната армия, твърдят източници на британските сили за сигурност, цитирани от БНР. Британски политици и парламентаристи предупредиха, че Великобритания трябва да се готви за внезапното падане на режима на руския президент Владимир Путин.

"Дейли телеграф" се позовава на британските служби за сигурност, че семействата на лидерите на "Вагнер" са били заплашени от руското разузнаване, преди Евгений Пригожин да спре настъплението си към Москва. Освен това наемниците са разполагали с 8000 бойци, а не 25 000, както се твърдеше, и че не биха успели да превземат руската столица.

Сега Владимир Путин ще се опита да асимилира войниците от групата "Вагнер" в руската армия и да извади от строя бившите й лидери, смятат от британското разузнаване. Вестникът посочва, че заплахата донякъде обяснява мистерията около заповедта на Пригожин да отмени настъплението към Москва само часове преди да стигне до столицата, макар и да остава въпроса каква точно сделка е била сключена.

"Дейли телеграф" цитира също руския депутат Андрей Гурульов, генерал от запаса и верен съюзник на Путин, че "няма друг вариант, освен Пригожин и другите висши фигури от "Вагнер", да бъдат екзекутирани". 

В. "Таймс" пък пише, че високопоставен източник в британското правителство е заявил пред него, че кралството "трябва да се подготви за цял набор от сценарии" при внезапно падане на режима на Владимир Путин на фона на опасенията, че "смъртно раненият деспот" може да извърши чистка в стил "Сталин", за да се задържи на власт.

Председателят на парламентарната комисия по външно работи Алиша Кърнс предупреди, че Путин може да започне чистка, за да оцелее, тъй като неговите пропагандисти яростно поставят под въпрос защо на похода към Москва е било позволено да напредне толкова далеч.

"Никой не вярва, че Пригожин отива в Беларус, за да живее тихо и мирно там. Путин е смъртно ранен, но не мисля, че някой може да каже, че с Путин е свършено. Няма нещо, което Путин да мрази повече от предател", казва Алиша Кърнс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

8

dolivo

26.06 2023 в 15:08

заглавието на статията звучи стереотипно вече, ако не беше до болка познато

методите на мафията са да ти унищожат семейството

феодализъм, до 9то коляно, и т.н.

Гнус

12407

7

Bad Horse

26.06 2023 в 14:44

edin slep, нищо смешно няма в изказването ти. При Елцин Русия беше една, при путин друга. В това средновековно "общество" всичко зависи от тартора на върха, от батюшката в Кремъл.

Наскоро излязоха на гласност истории от времето на Горбачов. На него са му плакали Хонекер и Ярузелски да прати войска в Полша да смачка Солидарност, и в ГДР-то да спре опозицията през 1989. Хонекер му е казал че скоро няма да има ГДР, ако не прати танковете. Но отговора на Горбачов е бил твърдо "Нйет!" Собствените му съветници са му крещели, но той е бил решил да сменя системата и нищо не го е спряло (те после даже организираха пуч срещу него, както помните!). На преговорите със САЩ е давал всичко, което му поискат. Амеранците не са вярвали на очите си!

Така че, ако Навални или подобен дойде на власт, пак ще са приятели със Запада. И Запада е достатъчно глупав и зает със собствените си проблеми, че да повярва че Русия се превръща в нормална страна. Виж тук в Източна Европа няма да повярваме :)

-529

5

6екеr4о

26.06 2023 в 14:14

Путя може да е жуже, ма за сметка на това е злобен и отмъстителен, обстоятелства, които са много добре известни на противягата Пригожин.

Не смея да прогнозирам как ще се развие тази вътрешномурзилска свада, със сигурност ще е по азиатски, т. е. много кърваво, личното ми мнение е, че бай Готвачът няма никакви шансове да не бъде екзекутиран по един или друг начин заедно с цялото му обкръжение!?


2550

4

alfakentavur

26.06 2023 в 13:50

Позволи аз да ти кажа редовната армия на СССРайха какво се мотае. Значи - тя чака нареждане от Golawoda, за да направи такова нещо. Вече 500 дни гледаме нейното командване каква е Гола вода, та им се иска да е поне на латиница.

800

3

Golawoda

26.06 2023 в 13:43

А редовната армия на Русия какво се мотае, а не ги смаже тия музиканти престъпници.

12078

2

edin slep

26.06 2023 в 13:08

Ако искате ми се смейте, но има и шанс следващият господар на Кремъл да се опита отново да се разбере със Запада. Русия ще загине без модерни технологии, Китай става все по-силен и агресивен, те друг естествен враг нямат.

2099

1

Mateevk

26.06 2023 в 12:30

А, есть такое нещо, което Путин да мрази повече от предател и това е несъществуващата според него Украйна.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика