Втора нощ насилие в Хамбург, започнаха арести

Преговорите между САЩ и ЕС "много трудни", Тръмп усетил "положителна химия" към Путин на първата им среща

OFFNews 08 юли 2017 в 09:35 8792 7

Втора нощ на насилие преживя Хамбург, а на фона на протестите заради срещата на Г-20 започнаха и арести, предаде Би Би Си. Само в една сграда бяха 13 души. Общо в ареста са близо 100 души, пише пък БТА.

Служителите на реда и използваха сълзотворен газ и водни оръдия, за да разчистят улица "Шултенблат". 

Тази сутрин обстановката в квартал Шанценфиртел, където бяха съсредоточени протестите, е по-спокойна, но се очаква около 100 000 души да се включат в главния протест в днешния втори, заключителен ден на срещата.

Съпроводените от насилие протести са на път да засенчат събирането на лидерите на водещите икономики и ЕС. За да ги охраняват полицаи влизат в сградите, стоят по покривите на кооперациите, в небето кръжат хеликоптери, които осветяват с прожектори района. Бронетранспортьори събарят барикадите на протестиращите.

Полицаи казват, че са нападани от демонстранти с бутилки със запалителна течност, метални пръти, камъни. Няма достоверна информация за ранените сред протестиращите.

Само до вчера ранените полицаи бяха 100, към днешна дата броят им е 197. Те не са сериозно пострадали, но говорителят на полицията в Хамбург Тимо Цил казва, че е потресен от насилието. "Никога не сме се сблъсквали с такова равнище на омраза и насилие."

В същото време не по-малко нажежена е обстановката и зад вратите, на срещата на лидерите на Групата на 20-те (19-те най-развити икономики плюс ЕС). Днес те ще се опитат да изградят мост над пропастта, която зейна в отношенията между Европа и САЩ по въпроси като свободната търговия и климатичните промени. Миналия месец американският президент обяви, че САЩ се оттеглят от споразумението за климатичните промени от Париж.

Германският канцлер Ангела Меркел - домакин на срещата - каза, че разговорите са "много трудни".

Преговарящите работиха и през нощта в опит да достигнат компромисен вариант на крайното изявление от срещата.

Снимка: ЕПА

Не толкова напрегнат е бил разговорът между американския и руския президент. Доналд Тръмп и Владимир Путин се срещнаха за първи път очи в очи.

В срещата, продължила повече от планираното, двамата са обсъдили обвиненията в руска намеса в изборите в САЩ, след което двете страни имаха различни версии.

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че американският президент се съгласил, че не е имало намеса от Русия и е приел думите на Путин, който е отрекъл.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън каза, че двете страни упорито са защитавали позициите си.

Двамата са се съгласили да оставят миналото зад гърба си и занапред да работят за установяването на по-тесни връзки, отбелязва "Ройтерс".

Републиканецът Тръмп нарече "чест" възможността да се срещне с руския си колега и заяви, че двамата очакват да се случат много положителни неща.

След срещата държавният секретар Рекс Тилърсън каза пред репортерите, че на срещата на най-големите икономики в Хамбург Тръмп е усетил "положителна химия" към Путин.

Срещата между Путин и Тръмп продължи около два часа и 15 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

7

Red or Dead

08.07 2017 в 14:03

ПЕНДЕХО, престани да търсиш МЪЖКО ВНИМАНИЕ(поне тук)

.......АГАМИСО ПАЦАВУРА........

12001

6

Севтопол

08.07 2017 в 13:54

Сега като се сдушат Тръмп и Путин и като си направят едно ново преразпределение на зоните за влияние в Европа, и нас като ни гушне пак руската мечка – и тогава ще се обърнат нещата: 99% от човечеството ще притежават 1% от благата.Ха-ха-ха-ха... Ти член на МЕНСА ли си, Деди, или си обикновен член...

63994

5

Red or Dead

08.07 2017 в 13:43

Апропо, забравих да попитам някой ако изобщо все още изпитва мазохистични наклонности да чете пасквилите на тружениците на АзБ, дали аджеба зад дъното на всички протести не стои Русия и Путин е там за да ги ръководи всъщност....хихихихииииии.....

63994

4

Red or Dead

08.07 2017 в 13:38

тетка меркел била определила “......антикапиталистическите протести като....НЕПРИЕМЛИВИ“.....

Ми що така бре, траверс!?!?Ако беше реднала за КОЙ са “неприемливи“ щеше да е малко по-забавно, не ли!?!Този грозен траверс докара НАЙ-МОЩНАТА държава в Европа до държавица чиято единствена функция се свежда да е буфер в пъклените планове на...PURE EVIL....ми ПИША ви го милион пъти......НЕ МОЖЕ 1% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА ДА ПРИТЕЖАВА 99% ОТ РЕСУРСИТЕ на планетата......ПРОСТО НЕ МОЖЕ......само пълни дебили биха приели това за нормално, естествено, че ПРОГРЕСИВНАТА ЧАСТ НА ЗЕМЯТА се ПРОБУЖДА...........за ужас на всички отрепки по света........ПОБЕДАТА ЩЕ БЪДЕ ВСЕПОМИТАЩА.....туй ми е надеждичката за ТИКВОПИАРИЯ.....като заиграе мечката у комшиите, да вземе да прескочи и тук...хахахааа....

11178

3

Крушата

08.07 2017 в 12:30

"Тръмп усетил "положителна химия" към Путин"
Каква е тази подигравка със сексуалното привличане между хората от един и същ пол!?!
Вие не бяхте ли за толерантността и европейските ценности!?!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика