Украйна пусна инструкция как руснаците да се предадат на дрон

OFFNews 13 декември 2022 в 16:45 6263 12

дрон

Снимка Архив

Следвайте инструкциите.

Генералният щаб на ВСУ публикува видеоинструкция за руските военни как да се предадат на безпилотен самолет. Изработен е на руски език.

На първо място руснаците трябва да се свържат с проекта "Искам да живея" и ако е необходимо, да получат координатите на началната точка. След това те трябва да пристигнат в определеното време, да изчакат дрона, да установят визуален контакт с него и да потвърдят намерението си да следват инструкциите.

Следвайки дрона, руските военни ще могат да достигнат до украинските позиции и да се предадат. Ако батерията на дрона се изтощи, той може да спре ескортирането на военните и да се върне на позициите на ВСУ, за да се зареди. В този случай руснаците трябва да останат в убежище близо до мястото на последния визуален контакт с дрона и да чакат нов безпилотник.

В инструкциите се казва, че украинските военни са решили да използват безпилотни самолети, за да направят процеса на предаване по-безопасен.

В средата на ноември руски канали в Телеграм публикуваха два видеоклипа, за които се твърди, че показват стрелба по руски войници от страна на украинските военни. Москва настоя международните организации да разследват случаите. Руският Следствен комитет откри наказателно дело във връзка с "масовия разстрел на пленени руски военнослужещи от представители на Украйна".

На 22 ноември Главната прокуратура на Украйна започна наказателно дело за нарушения на законите и обичаите на войната от страна на руските военни. Главната прокуратура смята, че руснаците, имитирайки капитулация, са открили огън по украинските военнослужещи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

12

6екеr4о

14.12 2022 в 16:57

Уважаеми г-н Дж. Дж.,
смятам, че по описания от Вас начин не е лошо украинската страна да прати на педеРацията и нейните славни мобики не само храна и чай, а и достатъчно количество памперси, че много ще мирише, докато се предават!?!

2550

10

alfakentavur

13.12 2022 в 18:59

Путлер е удавник. В собственото си блато.

210

9

Merc

13.12 2022 в 18:58

Много е вероятно и кремълския джуджак да завърши позорно като Кадафи .
Не , че не си го е заслужил....

2073

8

Johnny B Goode

13.12 2022 в 18:46

Ордерчето, независимо какво стане оттук нататък, Зеленски ще завърши като национален герой.
Путлер не е ясно как точно ще умре (като Хитлер, Чаушеско или Садам), но е ясно, че ще остане в историята като човекът загробил Русия.

210

7

Merc

13.12 2022 в 18:28

Путлеропитеците май са се превъзбудили нещо напоследък.
Сигурно е от евтиния алкохол менте , който толкова обичат.
Техните "герои" от 6 (шест) месеца се опитват да загробят колкото се може повече ушанки под Бахмут.
Радостно и безпощадно настъпват още като по времето на ВСВ в опитите си да погребат украинските позиции под планините от труповете на своите другари.
Провалът на Рашка е пълен и цял свят им се смее.
А ето и последния резил на Матушката:

Секретный спутник Минобороны рухнул, не проработав двух месяцев

Аппарат "Космос 2560" для оптической разведки территории Украины сгорел в атмосфере.

606

6

order

13.12 2022 в 18:15

Въпроса е: Как ще приключи кариерата на зеленчука... като на Хитлер, Чаушеску, Садам Хюсеин, Бин Ладен или като на Мусолини!!!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки